Cum se poate solutiona urmatoarea problema:
Dupa decesul sotului nu am facut succesiunea intrucat am un singur copil, dar acum doresc sa valorific masina prin programul RABLA si nu o pot vinde intrucat apare ca proprietar sotul meu decedat. Exista o alta modalitate decat succesiunea notariala, in vederea evitarii taxelor de succesiune prea impovaratoare.
Onorarul notarului public se calculează în funcţie de valoarea masei succesorale. Dacă masa succesorală valorează mai puţin de 5.400 lei, onorarul este de 3% dar nu mai puţin de 20 lei/moştenitor.
Pentru un onorar de 1.400 lei (14.000.000 lei vechi), masa succesorală ar trebui să fie în valoare de peste 150.000 lei (1.500.000.000 lei vechi).
Onorariile notariale trebuie să fie afişate la sediul fiecărui birou notarial. Dacă notarul căruia vă veţi adresa vrea să "umfle" onorarul, adresaţi-vă camerei notarilor publici.
Atat timp ce masina este pe numele sotului .....singura modalitate este dezbaterea succesiunii. Interesati-va la un notar care sunt taxele pentru bunurile care fac parte din masa succesorala. Oricum, odata trebuie sa faceti si acest lucru.
Succesiune
ContSters48919
in cazul in care s-au scurs cele 6 luni de la deces (data deschiderii succesiunii) iar unii dintre mostenitori nu au facut dovada acceptarii (tacita sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune
apatrascu
Eu am deschis succesiunea dupa bunica. Cunosc masa succesorala si cunosc pasivul succesiunii. Doresc sa ma informez ce taxe platesc . Adica se taxeaza valoarea ... (vezi toată discuția)