avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog un sfat

Cum se poate solutiona urmatoarea problema:
Dupa decesul sotului nu am facut succesiunea intrucat am un singur copil, dar acum doresc sa valorific masina prin programul RABLA si nu o pot vinde intrucat apare ca proprietar sotul meu decedat. Exista o alta modalitate decat succesiunea notariala, in vederea evitarii taxelor de succesiune prea impovaratoare.
Cel mai recent răspuns: stefanut , utilizator 08:35, 13 Ianuarie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Decesul sotului meu a avut loc in anul 2004, eu ma gandeam ca mai putin costisitor este deschiderea unei actiuni in partaj.
Onorarul notarului public se calculează în funcţie de valoarea masei succesorale. Dacă masa succesorală valorează mai puţin de 5.400 lei, onorarul este de 3% dar nu mai puţin de 20 lei/moştenitor.

Pentru un onorar de 1.400 lei (14.000.000 lei vechi), masa succesorală ar trebui să fie în valoare de peste 150.000 lei (1.500.000.000 lei vechi).

Onorariile notariale trebuie să fie afişate la sediul fiecărui birou notarial. Dacă notarul căruia vă veţi adresa vrea să "umfle" onorarul, adresaţi-vă camerei notarilor publici.

Liviu S.Bordaş
~ Conținut șters la cerere ~
Atat timp ce masina este pe numele sotului .....singura modalitate este dezbaterea succesiunii. Interesati-va la un notar care sunt taxele pentru bunurile care fac parte din masa succesorala. Oricum, odata trebuie sa faceti si acest lucru.

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesorala. costuri tanasieadriana tanasieadriana Buna ziua, am si eu o intrebare ,mama mea trebuie sa faca succesiunea ,bunica mea a murit de 8ani si nu am reusit sa facem succesiunea.S-a interesat anul ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters48919 ContSters48919 in cazul in care s-au scurs cele 6 luni de la deces (data deschiderii succesiunii) iar unii dintre mostenitori nu au facut dovada acceptarii (tacita sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune apatrascu apatrascu Eu am deschis succesiunea dupa bunica. Cunosc masa succesorala si cunosc pasivul succesiunii. Doresc sa ma informez ce taxe platesc . Adica se taxeaza valoarea ... (vezi toată discuția)