avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog un sfat

Cum se poate solutiona urmatoarea problema:
Dupa decesul sotului nu am facut succesiunea intrucat am un singur copil, dar acum doresc sa valorific masina prin programul RABLA si nu o pot vinde intrucat apare ca proprietar sotul meu decedat. Exista o alta modalitate decat succesiunea notariala, in vederea evitarii taxelor de succesiune prea impovaratoare.
Cel mai recent răspuns: Ionescu Crina Diana , Avocat 10:11, 13 Ianuarie 2009
dar nu se poate face dezbaterea succesorala si in instanta?
ce actiune trebuie introdusa
Se poate, daca partile nu se inteleg asupra impartirii succesiunii. Este oricum mai dificil din punct de veder eprocedural si va recomand sa cereti sprijinul uni avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire intre sot si copil dupa decesul mamei Mirela Stanga Mirela Stanga Care sunt taxele de mostenire, ca valoare procentuala si absoluta si cum se imparte mostenirea intre sot si copil?Care e termenul limita la care trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Juridic Evghenia1 Evghenia1 Moștenesc un certificat de acționar de la mama, dar ca sa pot sa beneficiez de fructul de pe urma acestui certificat, trebuie sa fac o succesiune la notar ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in dezbaterea unei mosteniri i_a_maria25 i_a_maria25 am ramas vaduva acum un an si jumatate si am trei copii,si as vrea sa dezbat mostenirea(un ap. cu trei camere)cum si ce trebuie sa fac,si ce parte mi se cuvine ... (vezi toată discuția)