avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesorala. costuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesorala. costuri

Buna ziua, am si eu o intrebare ,mama mea trebuie sa faca succesiunea ,bunica mea a murit de 8ani si nu am reusit sa facem succesiunea.S-a interesat anul trecut la un notar si a spus ca ar costa-o in jur de 145 milioane.Asa de mult?
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 23:28, 14 Martie 2013
Mai incercati si anul acesta. Suma mare provine din impozitul de 1% la valoarea masei succesorale, pentru ca ati asteptat atat sa faceti actele.
145 de milioane impozit de 1% înseamnă o masă succesorală de 14 miliarde şi 500 milioane de lei (1.450.000 lei noi).

Ce avere a lăsat bunica?

In jur de 30000euro,dar au trecut 8ani de la decesul bunicii,totusi nu a estimat prea mult acest notar ?
Mergeti la mai multe birouri notariale de pe raza judecatoriei unde bunica a avut ultimul domiciliu si vedeti calculul....onorariul poate diferi....impozitul nu...i
Cred ca 14.500 lei la care s-a referit autorul intrebarii ar include si onorariul si tva si acel impozit de 1%.

Taxele ar fi 14.500 lei la o masa succesorala mult peste 150.000 euro... imposibil! Daca erau bunurile asa valoroase nu ar fi asteptat 8 ani...

Mai incercati si la alti notari.

themis a scris:

145 de milioane impozit de 1% înseamnă o masă succesorală de 14 miliarde şi 500 milioane de lei (1.450.000 lei noi).

Ce avere a lăsat bunica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat stefanut stefanut Cum se poate solutiona urmatoarea problema: Dupa decesul sotului nu am facut succesiunea intrucat am un singur copil, dar acum doresc sa valorific masina ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata IrinaDu IrinaDu Buna seara, Bunicul meu a murit in urma cu 13 ani,lasand in urma sa un apartament cu 3 camere.Mostenitori ramanand bunica mea si tatal meu (singur la ... (vezi toată discuția)