avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune intarziata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune intarziata

Buna seara,

Bunicul meu a murit in urma cu 13 ani,lasand in urma sa un apartament cu 3 camere.Mostenitori ramanand bunica mea si tatal meu (singur la parinti) iar succesiunea nefiind facut nici pana acum. Din ce m-am documentat, aparent o succesiune efectuala la Judecatorie este mai avantajoasa dpdv financiar. Intrebarea mea este: costurile pe care le implica "angajarea" unui avocat pt aceasta problema nu sunt mai mari decat ce s-ar plati la un notar?Mentionez ca nu exista intelegeri intre tatal si bunica mea, ambii vor ca apartamentul care a ramas sa fie trecut pe numele tatalui meu.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 07:06, 11 Februarie 2010
incercati totusi la notar, sa rezolvati mai repede.
puteti si prin instanta, depinde de cate bunuri sunt.
de exemplu daca sunt multe imobile ar fi bine prin instanta daca sunt cateva mobile si numai ceva imobil nesemnificativ atunci este bine la notar ca sa evitati onorariul avocatului.
optati si dvs in fctie. de valoarea bunurilor de mostenit.
Si inca o intrebare, exista vreun risc avand in vedere ca au trecut 13 ani si nu s-a facut succesiunea? In afara de plata acelui impozit de 1% aplicat la valoarea masei succesorale.
Multumesc pentru raspuns.
Singurul bun ramas este acel apartament cu 3 camere si nimic mai mult. Incerc sa aflu ce ar fi mai avantajos din pct de vedere financiar, faptul ca ar dura mai mult la Judecatorie nu are relevanta in momentul de fata. Singura problema este partea financiara..
Costa mai mult sa apelez la un avocat si sa rezolvam prin Judecatorie sau costa mai mult sa apelez la un notar. Cum am spus si mai sus, nu sunt neintelegeri in familie,fara complicatii, nu trebuie decat sa se treaca pe numele tatalui mei.

Multumesc,
buna dimineata!
veti avea de platit impozit in cuantum de 1% din valoarea masei succesorale, intrucat aceasta succesiune se dezbate intr-un tremen mai mare de 2 ani de la data decesului defunctului.
cu privire la taxe si onorarii este insicat sa consultati si un avocat si un notar.
daca partile se inteleg si depun o tranzactie la I termen de judecata cuantumul taxei de timbru este restituit in integralitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as vrea sa stiu cat costa aproximativ un avocat si ... Nariko Nariko Buna ziua. As vrea sa stiu cat costa aproximativ un avocat si notarul pentru a face succesiunea dupa 3 generatii. Multumesc (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire luculus luculus Buna ziua As dori sa aflu un pret aproximativ pentru o dezbatere de mostenire. Valoarea mostenirii este de cca. 100.000 lei (apartament 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)