avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie gemeni pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie gemeni pentru al doilea copil

Buna ziua ,

Am doi gemeni nascuti in decembrie 2011 .Am solicitat indemnizatia de 75% din salariul pe care lam avut si am mentionat ca am doi copii gemeni dupa care am primit acasa decizia prin care se aproba indemnizatia de 75% din salariul lunar pe care lam avut dar este specificat in decizie ca indemnizatia este data pt un singur copil cel deal doilea nu este trecut.
Intrebarea mea este : daca primesc indemnizatia de 75 % din salariu MAI PRIMESC CEVA SI PENTRU AL DOILEA COPIL ? si ce ar trebui sa fac pentru ca eu in cererea depusa la primarie am specificat ca am doi copii gemeni .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:17, 22 Iulie 2012
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 5
Nivelul indemnizatiilor lunare prevazute la art. 2 alin. (2) si (3) se majoreaza cu 1,2 ISR pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.

2. - Indicatorul social de referinta (ISR), in vigoare = 500 lei.
- Asadar trebuie sa mai primiti 600 lei in plus, peste indemnizatia calculata.

3. Daca ati depus la dosar ambele certificate de nastere atunci este vina ori a Primariei ori a Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba sim plateste indemnizatia pentru CCC.

4. Luati legatura mai intai cu Primaria si apoi cu AJPIS sa va rezolve problema.
Multumesc pentru raspuns ... insa mai am o nelamurire ,

- Am depus la dosar ambele certificate de nastere (numai ca eu am cerut indemnizatia nu si cei 600 lei pt al doilea copil oare trebuia sa fac asta ? )
- Pentru cei 600 lei care trebuiau sa revina celui deal doile copil nu este specificat in decizia care am primit o acasa in plic nimic si nici despre al doilea copil (se poate sa fi adaugat cei 600 lei la indemnizatia totala la suma primita in cont pe card fara sa specifice nimic in decizia primita ?)
- DECIZIE : " Se aproba solicitantului x in calitate de beneficiar reprezentant pentru COPILUL 1 (numele) urmatoarele . Indemnizatie crestere copil OUG 111/2010 OPTIUNEA 1, in coantum de ......

- Despre COPILUL 2 nu se specifica nimic nume sau indemnizatie de 600 lei

Cu multumiri pt ajutor.
1. De aceea am zis sa luati legatura cu AJPIS sa vedeti de ce este trecut numai numele unui singur copil in decizie si daca in suma platita sunt inclusi si cei 600 lei.

2. Parerea mea este ca e vorba de o scapare a celor de la AJPIS care nu au cercetat bine documentele prezentate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cc pentru al patrulea copil (nascut din sarcina gemelara) gabikahanko gabikahanko Inrebarea mea este daca am dreptul sa beneficiez de indemnizatie crestere copil si pentru al patrulea copil? Am 4 copii, prima nascuta in dec. 2008, al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere gemeni 2013 + stimulent insertie pentru reintoarcere mai devreme de 1 an sacha2013 sacha2013 Buna ziua, In 2013 urmeaza sa nasc gemeni. Voi opta pentru varianta de concediu de crestere de 1 an si am 2 intrebari adresate celor ce considera ca ma pot ... (vezi toată discuția)