avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accident in cadrul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accident in cadrul muncii

am lucrat la negru intr-un service unde a avut loc un incendiu . in care eu am fost ars gradul 3 si seful meu nu vrea sa imi dea despagubiri pe care eu le-am suportat . va rog frumos daca ma puteti sfatui ce pot face . sa il dau in judecata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 23 Iulie 2012
Referitor la incheierea contractului de munca, art. 16 din Codul Muncii prevede:
"(1) Contractul individual de muncă se încheie în baza consimţământului părţilor, în formă scrisă, în limba română. Obligaţia de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă revine angajatorului. (DAR !!!) Forma scrisă este obligatorie pentru încheierea valabilă a contractului."
Totusi, avand in vedere ce ati patit, va recomand sa va adresati unui avocat in vederea obtinerii unor daune -macar- materiale.
Succes !
@Bestlegis:el sa referit ce poate face in urma accidentului de munca dat fiind faptul ca nu a lucrat cu forme legale ,nu cum se incheie un contract individual de munca .

@florybia :D Daca nu ai forme legale si ai lucrat la negru iti va fi foarte greu sa dovedesti ca ai lucrat la firma respectiva eventual daca ai martori si sunt dispusi sa depuna marturie pentru tine in eventualitatea unui proces intentat de tine .


Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2012
ContSters259084, utilizator
In aceasta privinta, ar trebui sesizat ITM-ul si apoi promovata o actiune impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat pagubit de firma angajatoare aladudnic aladudnic Buna ziua, informati-ma va rog in cazul unui proces intre angajat si firma angajatoare, in care cea din urma nu a incheiat contract de munca si nu a platit ... (vezi toată discuția)
Contract de munca birloiunicoleta birloiunicoleta Lucrez la o firma de o perioada mai mare de timp aprox 1 an, si doresc sa imi faca contract de munca. Intrebarea mea este daca se poate face contractul si ... (vezi toată discuția)
Fisa de post - romana sau engleza? Buna ziua, Legea din RO obliga angajatorul ca orice document de angajare sa fie in limba romana? Fac referire in special la fisele de post si la sistemul de ... (vezi toată discuția)