avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Speþã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Speþã

Bună seara ! Site-ul acesta este menit să explice anumite incertitudini şi ca atare prezint următoarele : X. M conducând sub influenţa băuturilor alcoolice şi a stupefiantelor nu a respectat marcajul Stop şi a ricoşat într-un automobil din care a rezultat decesul unei persoane şi rănirea altor 3 . Judecătoria M. dispune măsura arestării preventive. X. M face recurs iar Tribunalul C. dispune revocarea măsurii arestării preventive. Totodată Tribunalul dispune aplicarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuvinţarea instanţei , să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; - să nu se apropie de părţile vătămate şi de martorii din lucrări şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect; . să nu conducă niciun vehicul . Soluţie definitivă . Întrebarea mea : Procesul continuă? A fost achitat ? Nu am habar de procedura penală dar sper că nu, întrucât justiţia nu poate fi atât de oarbă ! Există alt dosar cu un alt obiect ? Ţin să precizez că obiectul acestui dosar la care fac referire este : propunere de arestare preventivă a inculpatului.
Procesul continua cu inculpatul cercetat in stare de libertate.
In aceasta faza, a fost solutionata numai cererea Parchetului de arestare preventiva a inculpatului.Nu s-a pus problema vinovatiei sau a pedepsei autorului faptei, ci numai daca acesta sa fie cercetat in stare de libertate sau in stare de arest.
Instanta a decis ca inculpatul sa fie cercetat in stare de libertate. Dupa finalizarea cercetarilor, procurorul, probabil va sesiza din nou instanta, de data aceasta cu rechizitoriu, si va solicita tragerea la raspundere penala a persoanei vinovate de fapta savarsita.
Într-adevăr, procesul îşi va urma cursul, ceea ce s-a petrecut până în prezent a fost doar soluţionarea cererii lui XM de a se revoca măsura arestării preventive, măsură care a fost înlocuită cu o altă măsură preventivă, aceea de a nu părăsi localitatea . Obligaţiile aferente acestei măsuri trebuie respectate de către XM , întrucât încălcarea acestora , cu rea credinţă, ar putea conduce la revocarea acestei măsuri şi se poate dispune din nou măsura arestării preventive, până când motivele care ar conduce la luarea acestei măsuri ar înceta sau , chiar până la soluţionarea definitivă a procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare disjungere si clasare- nelamuriri IonutPerschi IonutPerschi Buna ziua , am o intrebare la care as dori sa imi da-ti un raspuns cat se poate de explicit . Iubita mea este arestata intr-un dosar . Este arestata ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Control judiciar - durata, revocare cristian1968 cristian1968 Care este durata ,,controlului judiciar,, cine stabileste durata acestei masuri preventive,cum si de catre cine se revoca? (vezi toată discuția)