avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

constructie fara autorizatie

Buna,
va adresez pe aceasta cale cateva intrebari, referitoare la masurile legale impotriva acelora care construiesc fara autorizatie.
In primul rand,unde trebuie sa ma adresez? E necesar sa am un reprezentant legal, sau o pot face si personal? Care sunt consecile pentru cel care construieste fara autorizatie?
Mai exact, am fost plecata din tara o perioada,iar la intoarcere am descoperit ca o parte din vechiul imobil a fost demolat, si in locul acesteia a fost ridiccata o constructie cu etaj,de catre un alt membru al familiei, fara autorizatie sau abrobarea celorlalti membrii? Acum doreste sa se extinda si mai mult. Intrucat pe cale amiabila nu ne putem intelege, va trb sa abordam problema pe cale llegala
Cel mai recent răspuns: alinaparvu , utilizator 19:35, 25 Iulie 2012
Va puteti adresa fie la serviciul specializat din primarie ,fie la inspectoratul de stat in constructii
Nu este necesar sa aveti reprezentant legal,sesizarea se realizeaza in nume personal
Consecintele pentru situatia incalcarii sau nerespectarii disp legi constructiilor ,sunt aplicarea de sanctiuni substantiale si eventual in cazuri motivate ,obligarea readucerii constructiei la forma anterioara interventiei neautorizate
Atentie sporita cu aceste modificari la constructie,care daca nu detin documente legale,
constructia nu poate fi intabulata
Casa despre care vorbiti este proprietatea dvs? Probabil este casa parinteasca...
Ce pedeapsa/amenzi i-ar reveni contravenientului, in urma unei astel de reclamatii?
Pana acum am ezitat sa iau masuri, intrucat am inteles ca succesorul direct, adica tata, ar putea fi tras la raspundere pentru aceste fapte, fiind vinovat prin faptul ca si-a dat acordul tacit, sau ca nu a reclamat abuzul de la inceput. Este posibil acest lucru, sa fie facut responsabil prin "complicitate" , sau, atat timp cat exista martori care pot declara contrariul, nu devine un risc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructi mmarta mmarta In timpul cit am fost in strainatate vecinul meu de la parter a montat un balcon cu grilajul fixat pe planseul balconului meu , a spart peretele exterior de ... (vezi toată discuția)
Ingradire spatiu public, legal? andreeabiz andreeabiz 2 vecini au blocat accesul in spatiul verde dintre blocuri (unde se afla si zona de batut covoare) cu un gard de metal inalt si poarta cu lacat, fara a cere ... (vezi toată discuția)
Refuzul politiei locale de a aplica legea catre o persoana care construieste fara autorizatie daponte stefan daponte stefan Buna ziua, Va rog sa-mi dati o idee despre cum as putea actiona impotriva politiei locale,serviciu de discipolina in constructii, care ,in urma a cinci ... (vezi toată discuția)