avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu paternal, mai este valabil dupa data de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu paternal, mai este valabil dupa data de 23-07-2012 ?

buna ziua,

ma adresez la dvs cu o dilema.
conform legii 210/1999, art.1 se acorda concediul paternal.
Intrebarea mea este daca acesata lege mai este in vigoare pentru faptul ca, si citez din lege "Prezenta forma actualizata este valabila de la 14 februarie 2000 pana la 23 iulie 2012".
Mentionez ca ar trebuii sa intru in concediu paternal in luna August - Septembrie 2012.

Va multumesc anticipat,

bszili
Cel mai recent răspuns: bszili , utilizator 11:39, 23 Iulie 2012
Am studiat si eu legea, si nici in forma initiala nici in versiunea actualizata nu am gasit prevederea citata de dvs. respectiv ca e valabila doar pana la data de23.07.2012.
Deci DA, este valabil in continuare concediul de paternitate.

[ link extern ]
1. Era bine daca ati fi spus si unde ati citit asa ceva ca eu nu am vazut in lege acest text spus de dvs.

2. Daca aveti un link cu asa ceva va rog sa-mi spuneti si mie sa vad si eu despre ce este vorba! Multumesc!
"LEGE nr. 210 din 31 decembrie 1999
privind concediul paternal
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 654 din 31 decembrie 1999
Data intrarii in vigoare : 14 februarie 2000

Forma actualizata valabila la data de : 11 aprilie 2000
Prezenta forma actualizata este valabila de la 14 februarie 2000 pana la 23 iulie 2012

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

ART. 1
(1) Concediul paternal se acorda in conditiile prevazute de prezenta lege, in scopul de a asigura participarea efectiva a tatalui la ingrijirea noului-nascut"

acest citat este din produsul informatic LEGIS STUDIO produs de CTCE Piatra Neamt.
oare e o eroare celor de la societatea informatica????
1. - Ce spune CTCE Piatra Neamt nu este prevazut intr-un act normativ.
- Nu stiu ce a vrut sa spuna cu valabilitatea pana la 23.07.2012 (cred ca este o completare aiurea).

2. Legea 2010/1999 este in vigoare.
Va multumes pentru ajutor =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema aplicatie legislatie FeliciaDAN FeliciaDAN X-(Nu sunt multumita de informatiile oferite de CTCE Piatra Neamt . Eu stiu ca am achizitionat un alt fel de abonament. Astept niste explicatii. (vezi toată discuția)
Se mai acorda concediul paternal, conform legii 210/1999? rozi88 rozi88 Buna ziua , Lucram la o firma particalara si colegul meu va avea un copil. Intrebarea este daca conform legii 210/1999 el poate lua un concediu paternal de ... (vezi toată discuția)
Concediu la nasterea unui copil gherlancosmin gherlancosmin Buna ziua, Sotia a intrat de cateva zile in concediu prenatal, peste cateva saptamani o sa nasca si intra mai departe in postanat si concediu de ... (vezi toată discuția)