avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligarea cumparatorului de as inscrie dreptul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligarea cumparatorului de as inscrie dreptul de proprietate

Buna ziua,

Acum 2 ani am vandut o masina dacia logan, insa cumparatorul nu si-a trecut masina pe numele lui. Am constat acest lucru in momentul in care CNADNR a inceput sa imi trimita amenzi pentru neplata rovignetei. Am contestat deja procesul verbal primit de la CNANDR.
Acum cumparatorul nu imi mai raspunde la telefon si as vrea sa il actionez in justitie pentru rezolvarea acestei situatii. Imi poate spune cineva ce capat de acuzare ar trebui sa folosesc si care ar fi taxele de judecata? Dar daca cumparatorul a vandut masina, ce efect ar avea asupra mea?
Multumesc anticipat si astept rapunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 17:14, 23 Iulie 2012
1-Norma in vigoare obliga finalizarea documentatiei de instrainare autoturism in termen de 30 de zile de la momentul vanzarii
2-Unul dintre posibilele efecte ale revanzarii autoturismului,ar fi ca toate amenzile sa va fie comunicate dvs
3-Nu ati precizat concret forma de instrainare autoturism,pentru ca exista variante pentru scoaterea din evidenta dvs
Cumparatorul avea obligatia de a inscrie autoturismul insa inaintea acesti obligatii, din cate stiu eu, dvs trebuia sa radiati in 30 zile autoturismul din evidentele administratiei financiare. fara aqcea radiere noul proprietar nu o poate inscrie pe numele sau.
masina este radiata fiscal, insa la politie eu apar ca proprietar iar amenzile de la CNADNR vin la mine. ce pot face in aceasta situatie in afara de a contesta amenzile.

Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
mariab25, utilizator
Contestatia impotriva procesului-verbal primit este singura varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini vandute si anularea proceselor verbale de contraventie traianradocea traianradocea buna ziua.am vandut o masina acum aproximativ 2 ani.acum ma confrunt cu o probleme majora:la impozite mi-au aparut o serie de amenzi cu nr masinii pe care am ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta VilceaGigi VilceaGigi Buna ziua,as dori cateva raspunsuri daca se poate. In 2010 am vandut masina si am radiat-o doar la fisc.In 2014 am primit de la CNADNR o amenda pentru ... (vezi toată discuția)