avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buna ziua,as dori cateva raspunsuri daca se poate.
In 2010 am vandut masina si am radiat-o doar la fisc.In 2014 am primit de la CNADNR o amenda pentru rovinieta pe numele meu(insa amenda a fost luata de celalalt proprietar).Care sunt procedurile pentru o asfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:06, 25 Iunie 2014
Ca urmare a cumpararii unui autovehicul, pentru a putea circula cu acesta noul proprietar este obligat prin lege sa inscrie autovehiculul atat la Directia Taxe si Impozite Locale cat si la Serviciul de Inmatriculari de care apartine, in termen de 30 de zile de la data semnarii contractului de vanzare – cumparare. Dupa trecerea termenului de 30 de zile de la vanzare, puteti verifica la Serviciul de Inmatriculari Auto daca s-a efectuat inmatricularea pe numele noului proprietar – iar daca aceasta nu a fost efectuata, puteti solicita mentionarea instrainarii in registrele Serviciului de Inmatriculari, in baza actelor de vanzare – cumparare. Aceasta mentiune de vanzare nu obliga cumparatorul sa inmatriculeze autoturismul, insa va scuteste pe dvs de eventuale neplaceri ulterioare cum ar fi plata amenzilor rutiere incasate de conducatorul masinii vandute. In cele din urma puteti opta spre rezolvarea in instanta
Termenul legal pentru finalizat procedura de tranzactionare bun mobil este de 30 de zile de la incheierea documentului
Tot in obligatia vanzatorului,intra inclusiv completarea in certificatul de inmatriculare,instrainat la data X,dlui/dnei Y
In cazul mentionat de dv,aveti dreptul sa contestati in instanta amenda,depunand contractul de vanzare cumparare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de la cnadr dorat dorat BUNA ZIUA! Acu 2 ani am vandut masina cu contract de vanzare cumparare. persoana care a cumparat masina a vanduto la alta persoana .masina a ramas tot pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina, omisiune inscriere vanzare pe certificatul de inmatriculare florentz florentz Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: mi-am vandut masina vineri (26.09.2014) si totul a decurs normal cu o singura exceptie, nu ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Valigeta Valigeta Am fost proprietara unui autoturism din 2010 pana in 2014. L-am vandut cu act de vanzare-cumparare. Taxa de prima inmatriculare am recuperat-o. Cel care a ... (vezi toată discuția)