avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masina

Am fost proprietara unui autoturism din 2010 pana in 2014. L-am vandut cu act de vanzare-cumparare. Taxa de prima inmatriculare am recuperat-o. Cel care a cumparat-o nu a mai inscris-o si a vandut-o si el la randul lui. Acum vin amenzi de circulatie pe numele meu. Cum se procedeaza sa o radiez de la politie? Mentionez ca de la impozit am scos masina.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:12, 14 Ianuarie 2016
Radierea din circulatie presupune scoaterea autovehiculului din circulatie. Aceasta procedura nu se mai efectueaza decat in vederea radierii definitive din circulatie, nu si in cazul vanzarii / transmiterii proprietatii.
Nu se poate radia vehiculul la politie,deoarece cererea de radiere este irevocabila si are drept consecinta restrictionarea dreptului de circulatie a vehiculului pe drumurile publice
Mai mult ca sigur ca dv cand ati incheiat formalitatile de tranzactionare bun mobil nu ati respectat dispozitia in vigoare Art. 8 al Ordinului 1501/2006, si nu ati completat mentiunea “instrainat catre…” pe spatele certificatului de inmatriculare:
Daca cumparatorul nu a inteles sa respecte dispozitia in vigoare si in termen de 30 de zile sa finalizeze procedura de inmatriculare, puteti solicita mentionarea instrainarii in registrele Serviciului de Inmatriculari, in baza actelor de vanzare – cumparare.
Aceasta mentiune de vanzare nu obliga cumparatorul sa inmatriculeze autoturismul, dar va scuteste pe dvs de eventuale neplaceri ulterioare cum ar fi plata amenzilor rutiere incasate de conducatorul masinii vandute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autovehicul vandut avand in vedere ca mi s-au comunicat mai multe procese verbale de contraventie? Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am avut un autovehicul pe care l-am vândut in 2010 urmând toate procedurile legale: contract de vânzare-cumpărare, radiat de la taxe si ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare pentru un vehicol folosit din 2008 toader1954 toader1954 Salutare . am vindut o dacie 1310 in anu 2008 luna a 7-a la un sucevean eu find din botosani dupa care am fost plecat din tara , platind impozit pentru ... (vezi toată discuția)