avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contract de vinzare cumparare pentru un vehicol ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contract de vinzare cumparare pentru un vehicol folosit din 2008

Salutare . am vindut o dacie 1310 in anu 2008 luna a 7-a la un sucevean eu find din botosani dupa care am fost plecat din tara , platind impozit pentru masina 2009#-o20014 acuma m-am stabilit in tara si as dori sa scot masina de la taxe si impozite pentru motive evidente , mentionez ca am contractu de vinzare , copie fisa de inmatriculare , persoana in cauza nu dau de ia nu mai sta la adresa respectiva , cum as putea proceda in acesta situatie .Multumesc
Cel mai recent răspuns: toader1954 , utilizator 21:19, 9 Noiembrie 2014
In calitate de vanzator, nu puteti impune cumparatorului sa finalizeze inmatricularea masinii pe numele sau, deoarece acesta nu este obligat sa inmatriculeze in circulatie un autoturism cumparat. Este un termen de 30 de zile in care trebuie sa inmatriculeze, dupa care se plateste o amenda. Exista multe cazuri in care o masina si-a schimbat proprietarul de mai multe ori, fara ca autoturismul sa fie inmatriculat pe numele cumparatorilor. Pentru a evita astfel de situatii, puteti verifica la Serviciul de Inmatriculari Auto daca s-a efectuat inmatricularea pe numele vreunui proprietar – iar daca aceasta nu a fost efectuata, puteti solicita mentionarea instrainarii in registrele Serviciului de Inmatriculari, in baza actelor de vanzare – cumparare pe care spuneti ca le aveti. Aceasta mentiune de vanzare nu obliga cumparatorul sa inmatriculeze autoturismul, dar va scuteste pe dvs de eventuale neplaceri ulterioare cum ar fi plata amenzilor rutiere incasate de conducatorul masinii vandute.
Totusi, din ce spuneti, pentru radierea din circulatie a autoturismului aveti nevoie de o Hotarare judecatoreasca ramasa definitiva care impune in mod expres radierea.

as putea da persoana respectiva in judeca pe baza contractului de vinzare cumparare , la care as avea castig de cauza , si a cere bani pe impozitul platit la masina in perioada respectiva . find parte prejudiciata in acesta situatie. Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina Valigeta Valigeta Am fost proprietara unui autoturism din 2010 pana in 2014. L-am vandut cu act de vanzare-cumparare. Taxa de prima inmatriculare am recuperat-o. Cel care a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta VilceaGigi VilceaGigi Buna ziua,as dori cateva raspunsuri daca se poate. In 2010 am vandut masina si am radiat-o doar la fisc.In 2014 am primit de la CNADNR o amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Pierdut cv auto neradiat geosan2006 geosan2006 Buna ziua, ma numesc Sandu Gheorghe,sunt din Sivita jud.Galati si va aduc la cunostinta ca in anul 2011 am vandut un autoturism Dacia break 1310 ,cu contract ... (vezi toată discuția)