avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuirea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuirea

Daca cauza s-a judecat la Tribunalul Buzau,doresc sa cer Revizuirea Deciziei,cui trebuie sa ma adresez?
instantei a carei hotarare este supusa revizuirii
Cererea de revizuire se introduce la instanta a carei hotarare se ataca. In situatia in care revizuirea are ca obiect existenta a doua hotarari potrivnice, date de instante de acelasi grad sau de grade diferite, in una si aceeasi pricina, intre aceleasi persoane, avand aceeasi calitate , cererea se va depune la instanta mai mare in grad fata de instanta, sau instantele ce au pronuntat hotararile potrivnice, iar daca instantele sunt in circumscriptii diferite , competenta revine instantei superioare celei care a dat prima hotarare. Daca una din hotarari este data de Inalta Curte de Justitei si Casatie competenta solutionarii cererii de revizuire ii revine aceasteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire cuziamusia cuziamusia ce conditii trebuie sa se dea pt a cere revizuirea deciziei la curtea de apel? se poate face ca beneficiar al justitiei gratuite? (vezi toată discuția)
Ce inseamna revizuire? ContSters155663 ContSters155663 Am avut o hotarare definitiva si irevocabila la CAB , cel care a pierdut a facut o contestatie in anulare pe care am castigat-o tot eu si acum am aflat ca mai ... (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)