avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ARENDA 2012
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ARENDA 2012

La plata arendei in natura se retine impozit?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:35, 9 August 2012
Da. Si in acest caz proprietarul poate opta (prin act aditional la contract) ca arendasul sa-i retina si sa-i plateasca impozitul in procentul si dupa formula din codul fiscal.
Imi puteti prezenta un exemplu concret de calcul? De exemplu pentru 600 kg se va retine impozit 600 kg *75%*16% = 72. Ma intereseaza cazul in care societatea este platitoare de tva. Am vazut o factura in care pentru cele 600 kg se aplica tva iar apoi se scadea 72 kg * ( pretul stabilit de CJ + 24%* pretul stabilit de CJ) dar in factura la Valoare TVA era trecut 0.
Informatii aveti la adresa [ link extern ]

si la [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din arendarea terenului agricol frasin frasin buna ziua, Tata are un contract de arenda in derulare din 2011.(ca arendator cu plata arendei in produse) I s-a spus ca trebuie sa semneze un act ... (vezi toată discuția)