avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiune - portul cutitului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiune - portul cutitului

Buna ziua. fapta de a purta un cutit de supravietuire (vanatoare) cu ocazia unei expeditii la munte, pe un traseu turistic marcat corespunzator constituie infractiunea prevazuta de art 2 alin 1 pct 1 din Legea 61/1991?
Multumesc.
Eu înclin să cred că purtarea cuţitului în împrejurările şi locul descris de dvs. nu constituie infracţiunea prevăzută de art. 2 a legii 61. Dar să vedem şi colegii ce opinie au.
Da,este foarte discutabil.
conteaza foarte mult si lungimea lamei cutitului.
Important este sa nu il folositi in caz de altercatie.
Si parerea mea este ca nu intrati sub incidenta art.2 din Legea 61/1991,dar nu se stie niciodata ce poate face un politist zelos,legea intr-adevar este interpretabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitele legii in ceea ce priveste armele albe nicu543 nicu543 Buna ziua, Va salut. Am obiceiul sa ma plimb des pe munte singur, lucru care poate deveni ocazional periculos. Drept urmare in general am in rucsac mai ... (vezi toată discuția)
Control de rutina / filtru de politie; arme albe annamariacir annamariacir Buna ziua. Imi cer scuze daca s-au mai pus aceste probleme dar imi este aproape imposibil sa caut prin miile de discutii :) Prima mea intrebare este daca ... (vezi toată discuția)
Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)