avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Neplatitor de TVA- Cum facturez?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Neplatitor de TVA- Cum facturez?

Buna ziua!


Daca o firma este neplatitoare de TVA, si furnizeaza servicii si marfa firmelor din Romania dar si din strainatate, cum va factura serviciile si produsele?
Daca de exemplu, cumpara marfa de la o firma platitoare de TVA in valoare de 100 euro, va plati firmeoi 100 euro + TVA = 124 euro. Aceasta marfa va trebui vanduta in strainatate. Firma neplatitoare de TVA cum va factura marfa? Sa presupunem ca va dori sa vanda aceeasi marfa cu 150 de euro....va factura cu suma totala de 150 de euro ? Sau cum?


Va multumesc! Astept cu interes raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 22:16, 24 Iulie 2012
nu ma poate ajuta nimeni? sau nu se intelege ce vreau sa intrb din formularea mea?
va rog sa imi sesizati eventualele greseli, pentru a putea fi inteleasa corect!
multumesc!
Marfurile si serviciile achizitionate de la firme platitoare de TVA se inregistreaza in contabilitate cu valoarea totala(cu TVA inclus). Aceasi marfa se va vinde tot cu TVA inclus in pretul de vanzare si de facturare. Firma neplatitoare de TVA, indiferent de furnizor, platitor sau nu de TVA, va factura numai fara TVA.
Va multumesc pentru raspuns!

Legat de acelasi subiect mai am o nelamurire: daca firma neplatitoare de TVA vinde marfa in strainatate in UE, trebuie inregistrata in Registrul Operatorilor Intracomunitari? Sau cum se va proceda? Poata sa aiba relatii comerciale cu tarile UE fara a face schimbari legate de neplata a TVA?


Multumesc!
Pentru operatii intracomunitare este obligatorie inregistrarea in ROI. Daca nu sunteti platitor de TVA veti primi un cod fiscal pe care il veti putea folosi numai in operatiile intracomunitare. In situatia cand deveniti platitor de TVA veti depune codul fiscal primit numai pentru operatiuni intracomunitare si va veti inregistra in ROI cu vechiul cod fiscal(cel initial). Va sugerez sa nu realizati operatii intracomunitare pana nu sunteti inregistrat in ROI.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva- cum facturez? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Daca o firma este neplatitoare de TVA, si furnizeaza servicii si marfa firmelor din Romania dar si din strainatate, cum va factura serviciile ... (vezi toată discuția)
Tva ramo1305 ramo1305 Buna ziua! In cazul comertului intracomunitar e nevoie ca firma sa fie platitoare de TVA? Care sunt procedurile de trecere la platitor de TVA, daca in ... (vezi toată discuția)
Pasi dupa infiintarea firmei astterx astterx Buna ziua Saptamana trecuta am incheiat cu actele la ONRC si am primit certificatul de inregistrare, certificatul constatator si hotararea tribunalului. Am ... (vezi toată discuția)