avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Carte de identitate cu bucluc!
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Carte de identitate cu bucluc!

A venit si ziua cand CI a expirat.
Inarmat cu rabdare si acte ma prezint la institutia care se ocupa de asta.
Surpriza..in anul de gratie 2012 doar 3 functionari deservesc populatia unui judet.
Stau 3 ore la coada sa depun actele si in cele din urma ajung la ghiseu.
O doamna amabila cu voce impersonala ma intreaba: "studii,ati fost casatorit,copii minori,nr de telefon?"
Ma uit in jur sa ma conving ca nu am ajuns la sediul vreunei agentii matrimoniale sau la vreun targ de joburi...X-(
Ma lamureste cineva?
De ce ar fi obligatorii aceste raspunsuri pt preschimbarea CI?
De ce este interesat statul roman de aceste detalii?
Inteleg...actul doveditor ca am un spatiu de locuit,certificat de nastere,taxele platite si...pentru ce restul?
Cel mai recent răspuns: Tango , utilizator 19:53, 23 Iulie 2012
OUG 97/2005 republicata 2011 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani:

Art. 2
(1) Evidenta cetatenilor romani reprezinta un sistem national de inregistrare si actualizare a a datelor cu caracter personal ale acestora, necesar cunoasterii populatiei, miscarii acesteia si comunicarii de date, in interesul cetatenilor, al statului si al institutiilor publice.

[ link extern ]

Asa cum a precizat si @ares_3 este vorba de o actualizare a datelor cu caracter personal. Ori avand in vedere ca actul de identitate se preschimba din 10 in 10 ani cu aceasta ocazie se face si o actualizare a bazelor de date care contin aceste informatii personale.
-de acord cu dvs ca se actualizeaza baze de date dar atunci daca eu declar ca sunt divortat sau vaduv dansii imi cer acte doveditoare
-daca declar ca sunt necasatorit trimit CI "in asteptare" pana cand totusi aduc acele acte pt ca acum avem calculatoare si ei vad orice
-de ce nu cer si diplomele de studii
-sincer?
-am o problema in a oferi date cu caracter prea personal chiar si evidentei populatiei
-stiu ca toate astea sunt reglementate de legi dar este deranjant sa redeschizi capitole neplacute ale vietii care nu au nici o legatura cu un act de identitate al unui om
-imi cer scuze pentru aceasta postare si va multumesc pentru rapiditatea raspunsurilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de imobil și datele cu caracter personal. după o ședință ... sorina888 sorina888 Cartea de imobil și datele cu caracter personal. După o ședință la bloc sa ales un nou președinte. Acesta, dintr-un mare exces de zel, a început să ... (vezi toată discuția)
Hotarire divort pt. eliberare c.i persoana de sex m eugen82 eugen82 a auzit cineva ca mai nou unei persoane de sex masculin sa i se ceara hotarirea de divort pentru eliberarea cartii de identitate? caci starea civila ar fi ... (vezi toată discuția)
Copie contract v c cristina_c cristina_c Este normal ca administratorul de bloc sa-mi ceara o copie a contractului de vanzare cumparare al apartamentului pentru cartea de imobil? Este legal? Am ... (vezi toată discuția)