avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... pretentii in instanta cheltuieli de spitalizare dupa 3 ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

pretentii in instanta cheltuieli de spitalizare dupa 3 ani

1. exista un termen maxim in care spitalul are posibilitatea de a emite pretentii pentru recuperarea cheltuielilor de judecata in baza art. 313 alin. (1) si (2) din legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii ?
2. este legal ca dupa aproape 3 ani (3 ani fara o saptamana) de la producerea accidentului de circulatie spitalul sa solicite contravaloarea actualizata a cheltuielilor de spitalizare? inteleg sa solicite cheltuielile de spitalizare dar de ce sa solicite actualizarea acestora din moment ce nu exista o hotararea judecatoreasca prin care victima sa fie obligata sa le plateasca si sa se stabileasca cuantumul penalitatilor.
spitalul a trimis o notificare la o luna de la externare prin care solicita plata cheltuielilor de spitalizare cu mentionarea faptului ca daca nu se achita acestea se vor recupera pe calea actiunii in justitie platind si penalitati, intarzieri de rigoare si cheltuieli de judecata dar fara a mentiona cat reprezinta aceste penalitati.
3. asiguratorul RCA poate achita cheltuielile de spitalizare a 2 victime din masina fara a exista un dosar penal rolul instantei?
4. in ce consta deschiderea dosarului de dauna? asiguratorul RCA a fost anuntat despre producerea accidentului si despre pretentiile celor 2 victime din vehicul privind plata chelt. de spitalizare dar a spus ca daca nu exista dosar penal nu despagubeste nimic.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:42, 26 Iulie 2012
1.termenul este de 3 ani;
2.da, este legal. orice creanta poate fi actualizata cu dobinda legala si indicele de inflatie;
3.da, dar trebuie chemat in judecata de catre victime, impreuna cu soferul indicat ca si vinovat de catre procesul verbal intocmit de catre politie;
4. dosarul de dauna este deschis daca a fst notificat de catre soferul vinovat sau de catre politia care a cercetat accidentul. fiti vigilent deoarece asiguratorii vor folosi toate mijloacele legale sa nu plateasca sau sa isi diminueze la maxim obligatiile pecuniare. va recomand sa angajati un avocat cu experienta in domeniu.
Daca termenul dreptului material la actiune nu s-a prescris este legal.
Daca mai trebuia o saptamana pana la implinirea termenului inseamna ca dreptul la despagubire nu s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriere 3 ani cheltuieli de spitalizare cyan cyan una din victimele din masina condusa de fratele meu a fost data in judecata de catre spital ptr recuperarea cheltuielilor de spitalizare in termen de 3 ani de ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizarii victimelor din accident rutier sandyy sandyy Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizari mihai82 mihai82 Am avut un accident de masina in urma caruia soferul masini cu care mam ciocnit o fost grav ranit . Ma dat in judecata si in sentinta scrie asa \" In baza ... (vezi toată discuția)