avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... viza din pasaport
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

viza din pasaport

Buna ziua,am o viza in pasaport pe 10 ani ptr.SUA.Avind in vedere ca trebuie sa plec in curind si pasaportul meu se expira in citeva luni,m-am adresat biroului pasapoarte ca sa obtin prelungirea dar spre surprinderea mea,nu se mai prelungeste valabilitatea ci trebuie sa faci unul nou.Atunci i-am intrebat ok,dar ce se va intimpla cu viza mea???!!Raspunsul a fost ca au o intelegere cu forurile respective ca cei in situatia mea vor circula cu 2 pasapoarte cu cel vechi si cu cel nou.Este posibil? NU am auzit asa ceva pina acum!!??si nu as vrea sa fiu intoarsa din drum din careva aeroport !!(Intrarea in SUA e foarte stricta de cind cu 11 septembrie,au si niste automate care citesc pasapoartele mai nou,dar pe ale noastre nu poate momentan)Va multumesc o seara placuta
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:47, 12 Ianuarie 2009
Da se poate! Exista o Conventie Internationala in sensul asta,ca persoanele care sunt in posesia unor vize care exced valabilitatea vechiului pasaport, pot solicita in scris pastrarea acestuia fara stampila anulat pana la expirarea respectivelor vize.Asadar ,nu cred ca o sa aveti probleme !
Bafta multa!
Va puteti interesa si la ambasada SUA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea unui nou pasaport dandremi dandremi Buna seara! Fiul meu urmeaza sa plece la sfarsitul lunii septembrie sa studieze in SUA. Problema e la pasaport. Detine un pasaport electronic, a carui ... (vezi toată discuția)
Pasaport nou galuludoviciacob galuludoviciacob Draga Domnule, Ma numesc Galu Ludovic Iacob . Detin un Pasaport care expira in data de 22-01-2018 dar care are toate foile cu vize.Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Restabilire domiciliu in romania Cam28 Cam28 Buna ziua, Ma numesc Carmen, sunt cetetean roman si detin pasaport romanesc cu mentiunea Domiciliu: Franta. As dori sa fac restabilirea domiciliului in ... (vezi toată discuția)