Buna seara! Fiul meu urmeaza sa plece la sfarsitul lunii septembrie sa studieze in SUA. Problema e la pasaport. Detine un pasaport electronic, a carui valabilitate expira anul viitor in aprilie, iar pe acest pasaport are o viza turistica pentru SUA, viza valabila pana in luna mai anul viitor. El trebuie sa primeasca viza de studii pe un alt pasaport, dar nu poate sa-l predea pe cel vechi pentru ca, asa am inteles, trebuie sa-l aiba la ambasada la obtinerea noii vize. Pe site-ul MAI-Directia pasapoarte, scrie ca nu poti detine 2 pasapoarte electronice valabile in acelasi timp (dar nu se poate anula vechiul pasaport si sa nu trebuiasca sa-l predai?). Daca puteti sa ma lamuriti ce se poate face...
cere să păstreze pașaportul vechi, arătând motivul (existența unei vize SUA). nu va deține două pașapoarte, ci doar unul, cel nou, pentru că cel vechi se va anula (se va tăia partea de jos a filei de identificare, cea care conține datele citibile de scanner).
știți că există posibilitatea (mare) ca viza turistică să fie anulată?
chiar și așa, e bine să păstreze pașaportul vechi, pentru că v-a avea nevoie de el dacă v-a mai solicita alte vize SUA (NIV sau IV)
Viza din pasaport
emanuellen
Buna ziua,am o viza in pasaport pe 10 ani ptr.SUA.Avind in vedere ca trebuie sa plec in curind si pasaportul meu se expira in citeva luni,m-am adresat biroului ... (vezi toată discuția)