avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... SGB la o firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

SGB la o firma in insolventa

Buna ziua. Cum se poate executa o scrisoare de garantie bancara, daca firma pentru care banca a emis-o a intrat in insolventa?
Am livrat marfa cu plata la termen unui partener. Pentru garantarea platii pretului la scadenta, partenerul respectiv ne-a dat ca si garantie o scrisoare bancara. Intre timp, acesta a intrat in insolventa.
Am formulat cerere la banca pentru executarea garantiei, dar contabila ne-a spus ca e foarte posibil ca banca sa refuze sa ne dea banii, intrucat firma a intrat in insolventa.
A avut cineva o astfel de speta? mentionez ca in SGB se mentioneaza ca banca va plati la simpla noastra cerere, insotita de copii dupa facturile restante. NU se face vorbire despre situatia in care debitorul ar intra in insolventa.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters257959 , utilizator 10:34, 24 Iulie 2012
Legatura cauzala intre incapacitatea debitorului de asi onora obligatiunile pecuniare fata de creditor nu are nici o legatura cu banca si nu ar trebui s-o afecteze si cu atit mai mult acest lucru nu poate servi ca un impediement si o jusitificare a bancii intru neexecutarea garantiei bancare care a fost emisa de ea. (cu conditia ca la perfectarea garantiei sau respectat prevederile legale).
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare scrisoare de garantie bancara giocont giocont Intrebare: Poate fi executata partial o scrisoare de garantie bancara de buna executie, la cererea beneficiarului? Daca DA, atunci este necesara intocmirea ... (vezi toată discuția)
Sgb si procedura insolventei manea 2 manea 2 m-am inscris la masa credala a debitorului X cu o creanta provenita dintr-un contract garantat cu scrisoare de garantie bancara. Pot acum sa execut SGB si ... (vezi toată discuția)
Executare sgb emisa pentru un partener care este in insolventa SofiaLucia SofiaLucia Este posibila executarea unei Scrisori de garantie bancara de catre Beneficiar daca cel pentru care banca a garantat cu suma din SGB a intrat in insolventa? ... (vezi toată discuția)