avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen maxim pentru primirea citatiei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen maxim pentru primirea citatiei

"Am gasit pe portalul judecatoriei de sector (in care locuiesc), un dosar in care sunt parat. Acest dosar are data depunerii 5.07.2012, cu termen de prezentare 02.2013. Postasul mi-a spus ca a pus la cutia postala citatie, pe care eu nu am gasit-o. Am mers la arhiva judecatoriei iar acolo mi s-a spus ca dosarul nu poate fi consultat deoarece este la judecator, in pregatire, si ca nu s-a trimis nicio citatie pe civil pana acum. Este posibil sa fie asa datorita vacantei de vara? De obicei citatiile vin in 2 saptamani, cu aproximatie, dupa stiinta mea. Oare unde e adevarul? S-o fi trimis sau nu citatia? Mentionez ca este vorba despre un dosar de divort."
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
acameliac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 21:08, 24 Iulie 2012
Nu puteti sti daca s-a emis citatie sau nu pana cand nu veti consulta dosarul.
Parerea mea e ca ar trebui sa urmariti venirea dosarului in arhiva si sa faceti copie de pe cererea de chemare in judecata pentru a va face apararile necesare.
Multumesc. Totusi este normal ca in aceasta perioada sa se intarzie atat de mult cu trimiterea citatiilor? Repet: dosarul apare depus pe data de 5 iulie, suntem in 24 iulie... Si inca o intrebare, va rog: ce inseamna "divort fc" specificat la Obiect dosar ?
Probabil divort fara copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort iulianbi iulianbi Dupa 14 ani,impinsa de familie,sotia mea a decis sa divorteze.Cum inca mai cred ca exista o sansa,i-am spus ca nu sunt de acord cu asta.Mi-a luat ... (vezi toată discuția)
Citarea prin poștă: partea citată trebuie să semneze de primire? tiberiussly tiberiussly Doresc să știu dacă citarea unei părți prin poștă presupune ca acea parte să semneze de primire poștașului. (vezi toată discuția)
Motivare hotărâre BasarabOlga BasarabOlga Bună ziua, Vă rog mult să mă ajutaţi cu lămurirea următoarei probleme. Am avut un proces care s-a încheiat în urmă cu câteva luni, dar motivarea ... (vezi toată discuția)