avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... C.A.S.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

C.A.S.

Stie cineva cum pot plati impozitele ca si persoana fizica, nefiind angajat, astfel incat sa beneficiez de vechime pe cartea de munca? Ce anume trebuie platit, unde, si cum pot face acest lucru? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabiscriba , utilizator 10:40, 27 Iulie 2012
daca nu sunteti angajat,nu aveti o forma de organizare juricica,PFA,II,IF puteti merge la CJAS si faceti contract pentru sanatate, la Casa judeteana de pensii pentru contributii pentru stagiu de cotizare. Aceste contributii se platesc la sectia financiara de care apartineti.
Cotele de plata sunt:
-5,5% din salarul minim brut pe economie, 700 lei la sanatate
-31,3% din salarul minim brut pe economie, 700 lei pentru pensii
V-am spus de cele 2 contributii pentru ca si la sanatate sunteti obligat sa fiti asigurat
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiilor sociale la pensie si sanatate elisabeta123 elisabeta123 Buna ziua, va rog , as dori niste detalii:in situatia in care nu mai sunt angajata si nu beneficiez nici de somaj ce dari trebuie sa platesc si unde pentru a ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor sociale cand perioada de somaj a expirat Cris11 Cris11 Ce contributii trebuie platite pentru sanatate si fondul de pensii (vechimea) in conditiile in care expira perioada de somaj? Care este valoarea lor si ... (vezi toată discuția)
Vreau sa inchei contracte de asigurare, care sunt cotele contributiilor sociale? euTU euTU Buna ziua, va rog sa imi spuneti care sunt contributiile lunare pentru CAS si CASS pentru anul in curs si care sunt actele cu care trebuie sa ma prezint la ... (vezi toată discuția)