avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... colectare selectiva a deseurilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

colectare selectiva a deseurilor

Buna ziua,
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru punerea in aplicare a Legii 132/2010 privind COLECTAREA SELECTIVA A DESEURILOR in institutiile publice, in conditiile in care sunt desemnata persoana responsabilă cu colectarea selectiva a deseurilor.
MULTUMESC
Poate va ajuta informatiile de la adresa [ link extern ]
Doamna Manta,

1. In primul rand trebuie sa urmati un curs de specializare in managementul si gestionarea deseurilor. Sunt multe companii care ofera astfel de cursuri. Unele sunt mai scumpe datorita diplomei autorizate CNFPA, diploma care insa nu este necesara conform legislatiei in vigoare.

2. In al doilea rand trebuie sa va ampalsati recipiente pentru colectarea diferentiata a deseurilor pe minim 4 fractii (harite, plastic, metal si sticla) in fiecare incapere din institutie. Cosurile de gunoi trebuie sa fie colorate si inscriptionate corespunzator - galben pentru plastic/metal, albastru pentru hartie/carton si verde pentru sticla.

Mai multe detalii despre cosuri si pubele puteti citi pe [ link extern ]

3. Apoi trebuie sa semnati un contract sau act aditional cu un operator local de salubritate pentru a va asigura ridicarea diferentiata a deseurilor rezultate.

4. Legea 132/2010 va impune si intocmirea unui plan de masuri privind gestionarea deseurilor - gasiti mai multe modele pe net.


Numai bine,
Razvan Toma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. legea 211/2011 privind regimul deseurilor ciobanu_stelian ciobanu_stelian as dori si eu sa stiu va rog in comformitate cu legea 211 pe 2011 ce trebuie sa faca o firma, ce raportari si alte detalii daca imi puteti oferi in mare va rog. (vezi toată discuția)
Obligatiile legii 211 / 2011 si amenzile pentru nerespectarea colectarii selective a deseurilor razvantoma razvantoma Din ce inteleg conform Art. 14 din Legea 211 / 2011 , fiecare operator economic este obligat sa colecteze deseurile pe cel putin 4 fractii - hartie, metal, ... (vezi toată discuția)
Norme de respectat privind protectia mediului de catre un magazin vintzi vintzi Buna ziua, in cazul unui magazin aflat intr-o comunitate rurala (desi nu are mare importatanta, decat ca si colectare selectiva a gunoiului de catre ... (vezi toată discuția)