avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua. Legea 211/2011 privind regimul deseurilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua. Legea 211/2011 privind regimul deseurilor

as dori si eu sa stiu va rog in comformitate cu legea 211 pe 2011 ce trebuie sa faca o firma, ce raportari si alte detalii daca imi puteti oferi in mare va rog.
Cel mai recent răspuns: negrila , utilizator 11:05, 12 Iulie 2012
nu ati specificat de ce baricada va aflati.Introduceti deseuri sau valorificati?
noi le producem, gen uleiuri uzate si altele
avem contract cu o firma de preluare si valorificare, dar cioncret ce trebuie sa facem noi in special ce trebuie sa raportam catre apm
Sunt mai multe aspecte care trebuiesc respectate de catre o firma, insa in mare cerintele sunt urmatoarele:

1. trebuie sa colecteze deseurile separat, pe cel putin 4 fractii : hartie, plastic, metal si sticla. Pentru asta sunt necesare 3 cosuri de gunoi selective (galben pt. plastic&metal, albastru pt. hartie si verde pt. sticla);

2. trebuie sa semneze un contract de salubritate selectiva cu un operator autorizat;

3. trebuie sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii ori o terta persoana, responsabila cu gestionarea deseurilor. Aceasta persoana trebuie sa urmeze cursuri de specialitate.

Amenzile sunt intre 55.000 RON si 110.000 RON.

Putin mai multe detalii se gasesc intr-o prezentare aici: [ link extern ]
ma alatur si eu discutiei. in legea 211 se face referire la o lista de deseuri. este vorba despre aceeasi lista care se afla si in HG 856/2002 sau este o alta lista? daca este o alta lista, unde o pot gasi?

multumesc anticipat!
Buna ziua,
Cred ca cel care a pus intrebarea si celalat utilizator vor raspunsuri la intrebarile lor. daca stiti sa raspundeti, e ok, daca nu, nu mai interveniti degeaba.
ce trebuie sa faca practic, un text de lege il poate copia oricine, dar mai prost stam la practica. din acest motiv va intrebam pe dumneavoastra, sa ne traduceti textul.
Se intreaba de uleiuri uzate, nu de plastic, hartie si sticla. Daca i-ati dat acest raspuns, spuneti si unde trebuie sa puna uleiul uzat, la hartie, la sticla sau la plastic.
Cred ca utilizator vrea sa stie ce acte trebuie sa intocmeasca, de unde le ia, cui prebuie sa le predea, la ce perioada, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colectare selectiva a deseurilor paula manta paula manta Buna ziua, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru punerea in aplicare a Legii 132/2010 privind COLECTAREA SELECTIVA A ... (vezi toată discuția)
Obligatiile legii 211 / 2011 si amenzile pentru nerespectarea colectarii selective a deseurilor razvantoma razvantoma Din ce inteleg conform Art. 14 din Legea 211 / 2011 , fiecare operator economic este obligat sa colecteze deseurile pe cel putin 4 fractii - hartie, metal, ... (vezi toată discuția)
Evidenta deseurilor - ulei uzat ContSters15714 ContSters15714 Buna ziua Lucrez la un service auto si as vrea sa pun cateva intrebari legat de evidenta deseurilor: 1. Este legal ca, societatea sa foloseasca uleiul ... (vezi toată discuția)