avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil si sporul de fidelitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil si sporul de fidelitate

Buna ziua,
Sunt angajata a unei institutii publice din ianuarie 2003. In ianuarie 2013 se implinesc 10 ani de vechime neintrerupta in aceasta institutie si as putea beneficia de sporul de fidelitate. In perioada noiembrie 2011-iunie 2012 am fost in concediu crestere copil, avand contractul suspendat. Imi poate afecta aceasta vechimea neintrarupta in munca in aceeasi institutie? Am citit ca incepand din ianuarie 2012 concediul de crestere copil este considerat vechime in munca si in specialitate si se ia in calcul la stabilirea unor drepturi.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:45, 2 August 2012
1. Iata ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 22
...
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.

2. Asadar perioada de CCC se va lua in calcul pentru acordarea sporului de fidelitate.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspuns.
Vorbiti despre spor de fidelitate.
Lucrati in invatamant pe un post didactic?Daca da,atunci trebuie sa stiti ca perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani,respectiv 3 ani, nu întrerup vechimea în învăţământ.
Aceasta perioada nu constituie insa vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate.(de fidelitate )ce se acorda pt. o vechime efectivă neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani.,in cf. cu prevederile Legii63/2011.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator
ondino a scris:

Vorbiti despre spor de fidelitate.
Lucrati in invatamant pe un post didactic?Daca da,atunci trebuie sa stiti ca perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani,respectiv 3 ani, nu întrerup vechimea în învăţământ.
Aceasta perioada nu constituie insa vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate.(de fidelitate )ce se acorda pt. o vechime efectivă neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani.,in cf. cu prevederile Legii63/2011.

Buna ziua!Si eu lucrez in invatamant si as vrea sa stiu; daca am 9 ani si 8 luni vechime la catedra si stau acasa un an concediu crestere copil la reluarea activitatii trebuie sa mai lucrez 4 luni pentru a beneficia de sporul de fidelitate.
Vreau sa stiu , la cat timp trebuie sa merg la serviciu pentru a beneficia de cei 500 lei ,daca am optat pentru concediu ingrijire copil un an?Copilul implineste un an pe 28 decembrie 2012 si eu mi-am facut cere cu data de 26.12.2012
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Spor de solidaritate/fidelitate platonflorin platonflorin La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccc floryyy20042003 floryyy20042003 Buna ziua Incepand cu 02.02. 2012 se termina cei 2 ani de CCC intrebarea mea ar fii urmatoarea: Primul salariu pe care il voi primi cum se va calcula??? eu ... (vezi toată discuția)
Sporul de stabilitate in invatamant zoie zoie Lucrez in invatamantul preuniversitar din 1989, dar contractul de munca se incheia la 15 iunie, si la30 iunie etc., fiind angajata pe perioada determinata.In ... (vezi toată discuția)