avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa pt lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa pt lovire

buna ziua !am dubla fractura de maxilar <in urma unei lovituri cu o bara metalica>si azi am fost la iml pt certificat care am inteles ca este gata in aproximativ 2 saptamani. ce ar trebuii sa fac in timpul acesta daca pana acum nu am facut plangere la politie? ce pedeapsa poate primi atacatorul sau ce despagubire pot cere incazul in care eu sunt nevoit sa nu deschid gura si sa nu mananc aproximativ 35 zile pt ca el a vrut sa loveasca in cap un om cu un fier?sa nu mai mentionez prin ce chinuri am trecut in cele 2-3 zile in care am fost internat! multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: larafabian , utilizator 21:53, 25 Iulie 2012
Loviri si alte violente. Depinde si cate zile de spitalizare ti se declara de cei de la IML , daca sunt peste 40 inseamna tentativa de omor. Daune morale si materiale ii poti cere pentru ca ai fost spitalizat , ai suferit din aceasta cauza , presupun ca nici la lucru nu te-ai putut duce si asa mai departe. Poti depune plangere la Politie si la Parchet , respectiv il poti da in judecata. Succes!
De unde aţi scos ideea că peste 40 de zile de îngrijiri ar constitui tentativă de omor?
Încadrarea juridică a faptei ca fiind tentativă de omor are loc pe baza certificatului medico-legal , dacă se specifică faptul că victimei i-a fost pusă viaţa în pericol, plus dacă loviturile au fost aplicate în zone vitale ale corpului victimei, cu obiecte apte să producă moartea.
Încadrarea juridică a faptei , dacă nr. zilelor de îngrijiri medicale este mai mare de 20 şi până la 60 de zile, este aceea de vătămare corporală, iar daca nr. zilelor de îngrijiri medicale este de peste 60, atunci este vorba despre vătămarea corporală gravă.
@Emil0009, depuneţi plângere penală , ataşând şi certificatul medico-legal, şi faceţi menţiunea că vă constituiţi parte civilă , pentru a putea pretinde despăgubiri . Suma pe careo veţi pretinde o veţi cuantifica pe baza cheltuielilor efectuate cu tratamentul medical, atasând acte doveditoare, iar daunele morale le veţi aprecia în funcţie de suferinţele ce v-au fost provocate , de pierderile suferite, etc.
Puteti depune plangerea la politie si daca nu aveti certificat medico-legal.
Ar fi chiar recomandabil sa procedati in acest fel.
Daunele materiale si morale se vor stabili de instanta daca nu va veti intelege cu agresorul.
Daunele morale trebuie dovedite in instanta iar cuantumul acestora se poate solicita exclusiv de dvs. urmand ca instanta sa decida.
Aveti sanse la daune morale intr-un cuantum destul de ridicat insa in raport de jurisprudenta din Romania si nu la alte state din Europa...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da...e bine? sa-i lasam nepedepsiti pe cei care te ataca din senin, in plina strada cu surubelnita...si poate sa-ti scoata ochiul sau ochii?...respectivul era sub influenta bauturilor alcoolice si vezi doamne ca nu stia ce face!..vazuse dublu in fata ochilor...iar mai apoi se duce la medicina legala, da SPAGA la medic ca nu cumva victima lui(sa) sa intre in posesia mai multor zile de spitalizare...ca fapta sa, sa nu capete o alta incadrare...MITA se da si la medicina legala acolo unde se scot certificate medicale...daca m-ar intreba cineva din OCCIDENT daca ROMANIA e o tara corupta as da si cu exemple daca se poate....ROMANIA E O TARA CORUPTA...INFRACTIONALITATEA E LA EA ACASA!...........................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentative de omor! sxplukasboy sxplukasboy Se considera tentativa de omor,daca persoana vatamata are capul spart in 2 locuri,arcada sparta,2 coaste rupta si splina rupta?Mai mentionez ca victima a fost ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala claudiuRr claudiuRr Totul s-a intamplat in fata unei discotecii unde un prieten de-al meu era agresat de mai multi tineri printre care si patronul discotecii, eu m-am bagat pentru ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni andrutzu andrutzu am suferit o mare trauma saptamana trecuta si anume:fetita mea a fost lovita pe trecerea de pietoni.lovitura nu a fost asa de grava,mai exact o contuzie la cap ... (vezi toată discuția)