avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare functionari publici conform HG nr. ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare functionari publici conform HG nr. 611/2008

Buna ziua!
Referitor la promovarea în clasa a funcţionarilor publici care au absovit studii universitare licenţa, as dori sa aflu daca exista vreun termen de la absolvirea examenului de licenţă în care aceşti funcţionari pot promova în clasă ? Mă refer la funcţionarii care au absolvit examenul de licenţă în urmă cu 2 , 3 şi chiar 4 ani, nu au fost promovaţi până acum , iar în prezent fiind interesaţi de această promovare li s-a răspuns că solicitarea este tardivă, ar fi trebuit să solicite până acum promovarea, etc , dar fără nici o soluţie ! Acest răspuns nu vine din partea instituţiei în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea respectivii funcţionari , ci de la o persoană din afara acestei instituţiei dar care este în măsură să ofere lămuririle necesare. Personal consider că aceştia au dreptul să promoveze, nu cred că le poate fi îngrădit dreptul la dezvoltarea carierei ! Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 00:00, 25 Iulie 2012
nu exista un termen, daca au absolvit studiile superioare in perioada in care detineau deja calitatea de functionar public. cand li se aproba de catre conducator (care le considera utile ori functionarul desfasoara activitati in domeniul studiilor absolvite) cererea de participare la un examen de promovare in clasa, si (cel mai important) cand se organizeaza de catre institutie, nu exista impediment.
Va multumesc pentru raspuns si promptitudine! Functionarii aveau aceasta calitate anterior absolvirii cat si la absolvire. Ce ne facem insa cu "pretioasele indicatii", lipsite insa de argumente temeinice... cel de genul " e tardiv" ar trebui sa se regaseasca intr-un articol de lege. Uneori cei care se afla la decizie si de a caror vointa depinde organizarea concursului sunt mai dispusi sa accepte parerile "dinafara" , argumentate sau nu!!! Oricum, va multumesc inca odata pentru sprijin!!! Va doresc toate cele bune!!!
va recomand sa faceti o solicitare ANFP-ului pentru a un punct de vedere oficial, pe care il puteti aduce la cunostinta si celor care au alte pareri "neintemeiate" fata de aceste aspecte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformarea postului adyshor adyshor cf ordinului prezidential 1932 din 18.12.2009, eu fiind functionar public incadrat pe o functie cu studii medii, beneficiez de promovare. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici mihaitaene mihaitaene Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, specializarea Administratie Publica, ciclul I Bologna, promotia 2009. Acum am sustinut examenul de ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)