avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa

Buna ziua,

In cazul in care se deschide procedura insolventei, creditorul care o cere trebuie sa aiba o creanta de o valoare minima? Sau nu are nici o importanta valoarea creantei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: amrita950 , utilizator 09:06, 13 Ianuarie 2009
In baza prevederilor art 3 ptc.12 din Legea nr 85 / 2006, valoare-prag reprezinta cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea creditorului.Legea a stabilit in mod expres ca acesta este de 10.000 lei (RON), iar pentru salariati, de 6 salarii medii pe economie.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere faliment fara pragul sumei ContSters69460 ContSters69460 buna ziua, am auzit pe un post de televiziune o dezbatere despre faptul ca se poate cere falimentul unei societati, fara a mai fi necesar stabilirea pragului ... (vezi toată discuția)
Legea insolvabilitatii! denissecom denissecom Buna seara, Sper ca cineva sa-mi poata da si mie niste raspunsuri la intrebarile mele! Stie cineva cum functioneaza legea sau hotararea Insolvabilitatii unei ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura insolventa debit 250 ron nmmm nmmm in cazul in care lichidatorul numit de registru constata ca societatea supusa lichidarii are debit doar 200 ron catre DGFPS si asociatul nu poate fi gasit este ... (vezi toată discuția)