avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Legea Insolvabilitatii!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Legea Insolvabilitatii!

Buna seara,
Sper ca cineva sa-mi poata da si mie niste raspunsuri la intrebarile mele! Stie cineva cum functioneaza legea sau hotararea Insolvabilitatii unei firme(debitor) care are o creanta in jur de 1500 ron fata de un furnizor?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:46, 17 Decembrie 2009
Lege nr. 85 din 05/04/2006 privind procedura insolvenţei
Art. 3.
6. prin creditor îndreptăţit să solicite deschiderea procedurii insolvenţei se înţelege creditorul a cărui creanţă împotriva patrimoniului debitorului este certă, lichidă şi exigibilă de mai mult de 30 de zile
12. cuantumul minim al creanţei, pentru a putea fi introdusă cererea creditorului, este de 30.000 lei, iar pentru salariaţi, de 6 salarii medii pe economie;
Buna ziua,
Multumesc frumos de raspuns:)! Deci sa inteleg ca daca acel creditor are de recuperat suma certa de 1500ron de mai mult de 30 zile , practic nu se poate intampla mare lucru deoarece creditorul nu indeplineste si aln.12, minimul creantei 30.000 lei?? Sau aceasta suma se refera la totalitatea creantelor pe care el le are de recuperat???
creditorul nu poate introduce deschiderea procedurii insolventei pentru ca nu indeplineste conditia minima a sumei de 30.000lei, nu se refera la toate creantele care le are de recuperat
Puteti incepe executarea silita pe calea dreptului comun. SAu puteti cauta alti creditori si sa formulati o cerere de insolventa in comun cu acestia.
pentru monimiron
creditorul nu poate introduce deschiderea procedurii insolventei pentru ca nu indeplineste conditia minima a sumei de 30.000lei, nu se refera la toate creantele care le are de recuperat

din pacate art 31 din legea 85/2006 va contrazice
"(3) Dacă între momentul înregistrării cererii de către un creditor şi cel al judecării acestei cereri sunt formulate cereri de către alţi creditori împotriva aceluiaşi debitor, tribunalul va verifica, din oficiu, la data înregistrării, existenţa dosarului pe rol, va dispune conexarea acestora şi va stabili îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1) referitoare la cuantumul minim al creanţelor, în raport cu valoarea însumată a creanţelor tuturor creditorilor care au formulat cereri şi cu respectarea valorii-prag prevăzute de prezenta lege."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot despre insolventa Olga67 Olga67 Exista un plafon al datoriilor unei firme pana la care sau de la care se poate cere intrarea in insolventa?Exista cumva o ordonanta data de curand in acest ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! diana.iacob1 diana.iacob1 As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in privinta procedurii de insolventa. O firma ne datoreaza o suma si nu reusesc sa-i recuperez si m-am gandit ca ... (vezi toată discuția)
Banca si insolventa faleza faleza cand poate o banca in calitate de creditor ,cere insolventa unei societati comerciale (vezi toată discuția)