avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... despre promisiunea de vanzare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

despre promisiunea de vanzare

Buna ziua,

In cazul unei promisiuni de vanzare facuta de P-C catre P-V sunt normale urmatoarele aspecte :

1. Promitentul Cumparator sa poata folosi liber si neingradit imobilul respectiv de la data semnarii promisiunii si pana la termenul stabilit la care el trebuie sa-si exercite dreptul de a cumpara efectiv sau de a renunta la cumparare?

2. Suma platita avans pentru acest imobil si oferita de catre P-C catre P-V (promitent vanzator) cu ocazia semnarii promisiunii trebuie scazuta din pretul de vanzare pe care cele doua parti il accepta de comun acord?

3. are dreptul PC sa faca modificari imobilului in perioada in care este valabila promisiunea de vanzare (el nefiind proprietar in toata aceasta perioada ) ?

Suntem tare intrigati de aceasta promisiune de vanzare deoarece PC vrea sa ne impuna niste conditii ca si cum el are avea toate drepturile asupra imobilului, iar noi in calitate de proprietari nu am avea niciun drept.

4. este firesc ca PV sa solicite niste garantii materiale/bancare de la PC pentru a securiza respectiva promisune de vanzare?

Imobilul este reprezentat de un teren si doua cladiri situate pe acel teren.

Va multumesc mult, sper ca au o noima nelamuririle noastre !
Printr-o promisiune de vanzare-cumparare se urmareste ca ambii parteneri sa beneficieze de clauzele normale , ce cuprind drepturi si obligatii pentru ambii parteneri.
Avansul platit de promitentul cumparator , se scade din pretul total, mentionandu-se restul de pret si data la care el va fi achitat.
In ceea ce priveste faptul ca i se permite promitentului cumparator sa detina posesia bunului odata cu semnarea promisiunii ,este o clauza pe raspunderea promitentului vanzator. Iar in contextul expus de dvs. orice modificare adusa bunului imobil supus vanzarii, facuta fara acceptul promitentului vanzator, se face pe raspunderea promitentului cumparator.
Pana la achitarea integrala a bunului imobil, PC nu are drepturi mai mari decat cele incluse in promisiunea semnata.
Este normal sa aveti garantia ca PC are resursele pentru a cumpara imobilul, dar acest aspect nu este o garantie totala. El nu poate garanta, in prinipiu , cu un alt imobil , dvs, nu ii acordati un credit. In situatia in care PC nu isi indeplineste obligatiile asumate, pierde avansul dat, iar in cazul in care face modificari bunului imobil fara consimtamantul PV, pierde si aceasta suma investita . Daca PC provoaca daune bunului promis la vanzare, acesta poate fi tras la raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans antecontract imobil nou carmen1978 carmen1978 In anul 2008 am contractat un apartament cu 2 camere in Brasov cu pretul de 91.500 euro platind un avans de 19.000 euro.In prezent nici o banca nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)