avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am dezbatut succesiunea lui tata ,moştenitori fiind eu 2 frati vitregi(de tata) şi sotia acestuia.Problema este ca s-a facut o tranzactie prin care ei se obligau sa ma despagubeasca la 1 septembrie anul acesta.Mentionez faptul ca tata la randul lui nu a dezbatut succesiune tatalui sau(adica a bunicului),eu am un testament facut de bunica dupa moartea bunicului(ea bunica in acest moment fiind bolnava de dementa mixta)şi aflandu-se la domiciliul meu de circa 2 ani.Problema este ca eu am fost de acord sa fiu despagubita cu o suma mult mai mica ,ei(adica sotia tatalui şi cei 2 frati vitregi) printr-o intelegere verbala sa renunte in favoarea mea la succesiunea bunicului,in momentul de fata nu mai sunt de acord cu aceasta intelegere(mentionez ca tranzactia care a fost facuta a fost doar pe o casa a tatalui unde locuia,bunicul fiind decedat in alt judet nu a fost posibil sa includem in tranzactie şi aceasta mostenire a lui tata).İntrebarile mele sunt:Eu avand in vedere ca nu am primit suma care trebuia sa fiu despagubita ,pot merge innainte cu procesul acesta?Avand in vedere ca bunica se afla la domiciliul meu iar frati şi mama acestora vor sa fie despagubiti de pe urma succesiuni bunicului ,eu legal pot sa apelez la instanta sa avem grija de bunica in masura egala?Avand in vedere ca intelegerea verbala nu mai este valabila şi nu am fost despagubita ,pot merge pe calea instantei şi sa impartim cum va binevoi instanta de altfel?
Puteti sa actionati pe calea instantei de judecata in ceea ce priveste sumele pe care trebuie sa le luati din partea tatlui dvs. si pentru care ati semnat o tranzactie. Suntei inca in termen, mai aveti pana in septembrie. Pentru bunica, ca sa puteti mosteni ce v-a lasat prin testament, la data decesului ei, puteti sa faceti o succesiune succesiva, introducand si pe bunicul. Presupun ca exista un imobil care a apartinut bunicilor paterni. Dvs. veti intra la masa succesorala atat pe latura testamentara de pe urma bunicii care a lasat un testament , cat si ca mostenitor legal impreuna cu ceilalti mostenitori pentru bunicul.
Moştenitorul a fost decat tata,am fost la primarie şi mi sa spus ca bunica moşteneşte tot deocamdata pentru ca tata a murit şi nu a dezbatut succesiunea bunicului.Eu prin interdictie pot face impreuna cu curatorul care are o curatela pentru adminisctrarea bunilor act de vanzare cumparare?Pot vinde ceea ce apartine bunici?
Prima data trebuie sa dezbateti succesiunea si apoi puteti sa vindeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va expun situația: tatăl meu a murit acum 10 ani. ... Claus17 Claus17 Buna ziua. Va expun situația: Tatăl meu a murit acum 10 ani. El a fost căsătorit a doua oară cu o alta femeie, care trăiește in ziua de azi. Tatăl meu ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea mamei vitrege florinahiba florinahiba Mama a murit in 1985 la varsta de 36 ani; am ramas 5 cpiii intre 16 si 7 ani. Mama impreuna cu tata au construit o casa cu doua nivele, parter si etaj 1, pe ... (vezi toată discuția)