avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sot violent,vreau sa divortez,dar am un copil de 1 an
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sot violent,vreau sa divortez,dar am un copil de 1 an

Sotul meu este foarte violent si abuziv,suntem casatoriti de 1an jumate si avem un copil de un an.Desi amintentat de 2 ori divortul nu am continuat,dar acum sunt hotarata,insa am cateva intrebari,poate ma puteti ajuta:
1.Nu am decat un certificat medicolegal mai vechie si martori(cat cuprinde)...sunt suficiente acestea ca probe,mai ales in in unele certuri a fost lovit si copilul(fiind la minein brate,dar nu am dovezi)...e suficienta declaratia mea?
2.Cam la ce program de vizita ar avea tatal drep.adica v-a avea voie sa ia copilul la el acasa,sau fiin violent as putea cere ca vizita sa se faca numai in prezenta mea si cat mai rar?
3.Martori sunt considerati si aceai carora doar le-am povestit eu fara sa asiste la certurile noastre?Actualul sot mi-a facut forte multe lucruri,dar care nu pot fi probate decat cu astfel de martori
Astept raspunsuri...:((
Cel mai recent răspuns: admin12 , utilizator 12:01, 26 Ianuarie 2009
Nimeni si nimic nu va obliga sa continuati o casatorie daca ea nu merge.
Nu este nevoie sa aveti certificat medico-legal pentru a putea divorta. Daca aveti un certificat medico -legal, iti puteti invoca ca si proba, insa pe el nu scrie ca ati fost lovita de sotul dumneavoastra. V-ar fi ajutat mai mult daca ati fi fost facut o plangere la organul de cercetare penala privind savarsirea de catre sot a intractiunii prevazytre de art 180 cod penal. Iar in legatura cu martorii, acestai pot sa fie si rude.
In legatura cu programul si locul de vizitare, acesta este stabilit de catre instanta.
Multumesc mult de raspuns.
Cu plangerea la politie e mai greu,pt ca imi este frica sa actionez in acest sens...oricum ideea este sa mi se incredinteze copilul si aici eram interesanta daca sunt suficiente cuvintele,el m-a amenintat ca v-a face orice sa-mi ia copilul.Iar referitor la programul de vizite,ma gandeam ca in cazul unui sot violent(inclusiv in prezenta copilului,evident fiind si copilul bruscat) va beneficia de un program mai redus..
In proportie de 99% sotul va vedea copilul in prezenta sotiei.
Programul de vizitare va fi redus.
Deci, nu are sanse sa ii fie incredintat lui copilul.
Ramane doar sa dovediti instantei cele ce ati spus.

avocat Claudiu Lascoschi
Pe faptul ca nu aveti curaj sa faceti o plangere la politie se bazeaza si el, din pacate. Cuvintele in fata instantei nu sunt suficiente deoarece instanta da un verdict dupa analizarea probelor, dar faptul ca aveti martori si un certificat medico-legal este mai mult decat suficient. Ce ne puteti spune de stare materiala a dvs. si daca aveti sau nu un loc de munca? Este important si acest aspect desi in mare procent minorii sunt dati spre incredintare mamelor.
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2009
Cecilia Popa, Avocat
Nu am un job....dar pt moment ar putea face dovada parintii mei ca m-ar intretine ei.Sau nu se accepta in instanta?Evident as locui in apartamentul parintilor,conditii sunt...si cand v-oi putea duce copilul la cresa imi v-oi cauta si de munca.

Alte discuții în legătură

Ce pot face? machita machita Dupa 14 ani de casnicie,dupa multeeeee certuri,batai si alte cele,nu mai pot trai alaturi de \"sotul\"meu.Pot pleca de la el,de acasa,cu copilul pana sa bag ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)
Program vizita zitus zitus as mai avea nevoie de putin ajutor:) :D am divortat, custodia copiilor am primit o, tatal copiilor nu se intereseaza de ei deloc, dar parintii lui, tot ... (vezi toată discuția)