avem un credit ipotecar la o banca din romania; am notificat banca la o conciliere in vederea adaptarii contractului respectiv conform oug50, gasind multe nereguli in contractul respectiv care incalca oug50; avem un grafic de rambursare din 2007, anul in care am facut creditul si un grafic actual, in urma studierii celor doua grafice am constatat diferente, si anume, si calculul dobanzii si comisionul (abuziv, fiind oricum o dobanda mascata), perceput in 2007 ni s a calculat in functie de soldul creditului, incepand cu al doilea an respectiv din 2008, in actualul grafic ni se calculeaza comisionul respectiv (oricum abuziv) la soldul capital ( care, dupa cateva calcule am constatat ca este compus din soldul creditului+plus dobanda); in situatia in care nu ajungem la o intelegere amiabila de a adapta contractul la oug 50, avem dreptul, legal, ca noi sa platim ratele catre aceasta banca, cele care sunt in graficul de rambursare din 2007, pt care noi ne am dat consimtamantul si este semnat de catre ambele parti?precizez ca nu am incheiat cu banca un alt act aditional, nu ne am dat consimtamantul pt modificarea dobanzii, (desi am platit ratele respective, ne am respectat obligatiile fara intarzieri, cf oug nu are dreptul sa considere ca am acceptat tacit aceasta modificare a dobanzii si ar fi trebuit sa ramana neschimbata), graficul actual nu este semnat nici de catre banca, nici de catre noi, intrebarea mea este , legal avem dreptul sa nu mai respectam acest grafic actual in situatia in care nu ajungem la o intelegere, pana la solutionarea acestei neintelegeri, avem acest drept. Ar putea banca sa ne acuze ca nu ne respectam obligatiile refuzand sa platim acele rate dintr un grafic pt care noi nu ne am dat consimtamantul, vom plati acele rate din graficul din 2007 semnat de catre parti, in situatia in care am facut aceasta notificare si vom respecta termenul de 30 zile sa primim un raspuns din partea lor, dupa aceste 30 zile putem sa nu platim ratele din actualul grafic si sa l respectam pe cel din 2007? multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns:
luminita76 , utilizator
23:02, 9 August 2012