avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contract de credit
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contract de credit

Am contractat in noie. 2007 un credit de nevoi personale fara ipoteca cu dobanda variabila de la banca Millenium.
In martie 2007 s-a marit dobanda cu 1,5 %,acum 22 dec. 2008 primesc instiintare ca dobanda se mareste de la 23.12.2008 de la 12,65% la 19,65 % si sa merg la orice sucursala Millenium sa-mi ridic noul grafic de rambursare.
Ce pot sa fac? Banca poate mari dobanda de cateva ori pe an invocand motive sablon :evolutia pietelor financiare,cresterea costurilor de atragere de resurse financiare.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ONU EMIL , utilizator 05:29, 23 Decembrie 2008
Buna seara.

Ar trebui sa vedeti ce spune contractul cu privire la posibilitatea bancii de a mari dobanda. Mai precis, in ce conditii se poate aceasta majora? In functie de ce factori?
Daca aceste conditii nu sunt decat vag descrise aceasta clauza se poate anula, ca fiind o clauza abuziva. De asemenea ar trebui sa stim daca la momentul semnarii contractului ati avut posibilitatea sa negociati sau contractul a fost pur si simplu doar semnat de dvs. fara sa aveti posibilitatea de a negocia continutul acestuia.

Cu stima, av. Costi Boncu
Nu am negociat,se stipuleaza ca rata dobanzii este de 9,9% pe an pana la notificarea ulterioara din partea bancii.
Banca are dreptul de a modifica rata dobanzii in functie de costurile de refinantare de pe piata monetara/de capital,cat si in functie de costurile surselor de finantare proprii.Nu stiu daca aceste criterii indreptatesc banca sa modifice dobanda ,eu nestiind daca motivele invocate sunt reale sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare abuziva a dobanzi sevi32 sevi32 Buna ziua In 2007 am incheiat un contract de credit cu o banca. In 2011 observ ca rata s-a schimbat ma duc la banca si ei zic ca a crescut datorita ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica- rescadentare Lilicaa Lilicaa buna ziua, Am un sold ramas la credit de 13.200 lei ron, de la o banca , pe persoana juridica, garantat cu gaj fara deposedare (o masina cu val. de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca--politist pepenasul pepenasul In anul 2007, am luat un credit ipotecar de la Banca pe o perioada de 20 ani. Dobanda in primul an fiind fixa si ulterior variabila. Pana in anul 2010 am ... (vezi toată discuția)