avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Greseala declaratia 300 (decont Tva)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Greseala declaratia 300 (decont Tva)

Buna ziua
Am depus declaratia 300(decontul de TVa) si la descarcarea recipisei mi-a dat o eroare ,am depistat de unde este eroarea (am gresit TVA-ul la o factura de achizitie)
, nu stiu ce trebuie sa fac pe mai departe pentru a corecta declaratia deorece la decontul 300 stiu ca nu se fac rectificative.
Cel mai recent răspuns: miha7070 , utilizator 11:29, 26 Iulie 2012
Se face decontul corect de TVA, o copie dupa decontul eronat, si impreuna cu o adresa pentru indreptare eroare materiala se depune la finante si se corecteaza manual.
Finantele vor emite o decizie de indreptare a erorilor materiale (formular 305) care de obicei se trimite prin posta.
Nu pot face luna viitore regularizare direct in decont ,exista asa ceva in decont la R16 si R30
Dar trebuie sa corectati eroarea, regularizarea se face cand ai omis ceva, dar in cazul acesta conform recipisei sunt erori care trebuie indreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 300 previas previas Daca in declaratia 300 la IANUARIE 2009 la randul 23 s-a omis introducerea manuala a sumei tva este corect ca in decontul din mai sa trec respectiva suma la ... (vezi toată discuția)
Decl.390 cristinabojescul cristinabojescul In luna septembrie am inregistrat eronat o factura proforma in decl.390.Am stornat factura si voi face rectificativa la 390 si regularizare in decontul de tva ... (vezi toată discuția)
Decont 300 - am omis o factura ! denisadeniscomdivers denisadeniscomdivers Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca puteti cu un raspuns, am omis la declararea lui 300 o factura cu TVA colectat, factura din 2012, mai pot reface acel ... (vezi toată discuția)