avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suport, avantaje, finantari rambursabile si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suport, avantaje, finantari rambursabile si nerabursabile

ce suport si ce avantaje au studentii si firmele de la stat?
stiam ca daca angajezi studenti, pensionari si someri (din evidenta) statul iti plateste 1 an de zile salariul minim pe economie, obligandu-te sa platesti cel putin inca un an (urmator) salariul. asa este? cum se aplica?
apoi, stiam ca daca angajezi studenti si elevi pe perioada verii cu contract pe perioada determinata, statul iti da 50% din salariul minim pe economie. adevarat? cum se aplica? pot sa le dau doar acel 50% primit de la stat? sau trebuie sa platesc eu diferenta? cum se aplica?
apoi, 3 ani (parca) de la infiintare, nu platesti impozit pe profit la stat, asa e? cum se aplica? pana la urma ce platesti la stat?
apoi, ce avantaje ai daca angajezi persoane cu dizabilitati? fizice sau mintale. cum se aplica?

apoi la finantari... am inteles ca daca ai o firma intr-un oras unde rata somajului e mare, ai acces la 2000RON (parca) credit cu dobanda de 2%... si nu mai stiu ce in functie de numarul de locuri creat. E valabil unde e sediul social? sau oriunde ai activitate?

acorda statul vre-o finantare nerabursabila? in ce conditii?

cum se obtin finantari europene nerambursabile? din cate stiu, nu se prea acorda la firme ci mai mult la ONG`uri. e adevarat? in ce conditii?

TOATE INTREBARILE SUNT LEGATE DE O FIRMA A UNUI STUDENT. Deci, sunt STUDENT CU FIRMA :)

multumesc mult pt ajutor ;)
Cel mai recent răspuns: Sov Consulting , Consultant credite si finantari 11:59, 6 Aprilie 2009
A! Iar comisionul consultantului este, de regulă, între 5% şi 10% din valoarea totală a proiectului.
ªi, tot de regulă, singurele plăţi făcute înainte de semnarea contractului de finanţare acceptate a fi cofinanţate (adică din care se rambursează, de asemenea, procentul stabilit pentru proiect) sunt cele pentru proiectul tehnic şi pentru consultant.
Succes!
Caut normele metodologice de aplicare a OG 46 din 2007.Ma puteti ajuta? E o chestiune urgenta. Multumesc anticipat.
Normele metodologice la Ordonanţa Guvernului nr. 46/2007 sunt publicate în Monitorul Oficial al României nr. 61 din 2 februarie 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile Florin Cornea Florin Cornea Sunt medic de familie într-o zonă rurală (cu competenţe de medicina muncii şi ecografie). Doresc să ştiu dacă pot să achiziţionez aparatură ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru tineri fermieri SorinaCatalina26 SorinaCatalina26 Bună ziua, am vârstă de 19 ani sunt studentă și doresc să accesez fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unei ferme sau ... (vezi toată discuția)
Tapiterie ioananicolae ioananicolae BUNA ZIUA.AM LUCRAT CA TAPITER 9 ANI.PT MOMENT LUCREZ IN STRAINATATE.AS VREA SA STIU DACA POT ACCESA FONDURI EUROPENE PENTRU A ACHIZITIONA UN TEREN LANGA CASA ... (vezi toată discuția)