Buna seara,
Acum 3 saptamani am facut un accident intr-o localitate: o transportam pe mamaie care este grav bolnava la un spital dar, din neatentie (am intors capul spre ea, ea aflandu-se pe bancheta din spate a masinii mele) am parasit partea carosabila si am lovit un podet din fata unei gospodarii. In urma accidentului am fost transportati la spital (eu, soacra-mea si mamaie). Eu n-am necesitat internare, soacra mea 2 zile de spitalizare, iar mamaie inca este la terapie intensiva. Am fost testat de Politie si s-a constatat ca nu am consumat bauturi alcoolice, viteza a fost regulamentara etc. Problema mea este urmatoarea: medicii mi-au spus ca mamaie nu mai sufera din cauza traumatismelor cauzate de accident dar sufera de afectiunile ei cronice (fibroza pulmonara). La varsta ei, 84 de ani, diagnosticul medicilor este rezervat. Dosarul meu se afla la Parchet si se asteapta NUP sau SUP. Nu se pune problema de neimpacarea partilor. Intrebarea mea este, care va fi pedeapsa mea sau ce sa fac pentru a obtine NUP.
Va multumesc.
Din pacate, mamaie a murit dupa 51 de zile de spitalizare, cauza directa a decesului fiind bronho-pneumonie si indirecta (de intrare in spital) politraumatism in urma unui accident rutier. Acum se asteapta certificatul de expertiza medico-legala (necropsia) pentru stabilirea cauzalitatii. Avocatul meu mi-a spus ca urmeaza sa fiu condamnat pentru ucidere din culpa si ca nu se mai poate face nimic in apararea mea. Este adevarat, sau mai exista sanse sa scap de condamnare?