avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Buna seara,
Acum 3 saptamani am facut un accident intr-o localitate: o transportam pe mamaie care este grav bolnava la un spital dar, din neatentie (am intors capul spre ea, ea aflandu-se pe bancheta din spate a masinii mele) am parasit partea carosabila si am lovit un podet din fata unei gospodarii. In urma accidentului am fost transportati la spital (eu, soacra-mea si mamaie). Eu n-am necesitat internare, soacra mea 2 zile de spitalizare, iar mamaie inca este la terapie intensiva. Am fost testat de Politie si s-a constatat ca nu am consumat bauturi alcoolice, viteza a fost regulamentara etc. Problema mea este urmatoarea: medicii mi-au spus ca mamaie nu mai sufera din cauza traumatismelor cauzate de accident dar sufera de afectiunile ei cronice (fibroza pulmonara). La varsta ei, 84 de ani, diagnosticul medicilor este rezervat. Dosarul meu se afla la Parchet si se asteapta NUP sau SUP. Nu se pune problema de neimpacarea partilor. Intrebarea mea este, care va fi pedeapsa mea sau ce sa fac pentru a obtine NUP.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: oitaus78 , utilizator 11:01, 3 Octombrie 2012
Din pacate, mamaie a murit dupa 51 de zile de spitalizare, cauza directa a decesului fiind bronho-pneumonie si indirecta (de intrare in spital) politraumatism in urma unui accident rutier. Acum se asteapta certificatul de expertiza medico-legala (necropsia) pentru stabilirea cauzalitatii. Avocatul meu mi-a spus ca urmeaza sa fiu condamnat pentru ucidere din culpa si ca nu se mai poate face nimic in apararea mea. Este adevarat, sau mai exista sanse sa scap de condamnare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier,care sunt pasii de urmat gabi_br.ro gabi_br.ro Sunt victima unui accident rutier in urma caruia am suferit un traumatism cerebral si multiple leziuni.In timp ce conduceam regulamentar autoturismul de ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa Laszlo Bicsak Laszlo Bicsak Va rog sa ma ajutati in speta de mai jos: Accident rutier in familie, soferul pierde controlul autoturismului si se rastoarna. Soacra sufera politraumatisme, ... (vezi toată discuția)
Accident grav, medici superficiali si incompetenti amotida amotida Am avut un accident rutier, ne-a lovit o alta masina pierduta de sub control de un sofer beat, 5 persoane in masina mea. Urmari: -Eu (sofer) am suferit ... (vezi toată discuția)