avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Victima accident rutier,care sunt pasii de urmat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Victima accident rutier,care sunt pasii de urmat

Sunt victima unui accident rutier in urma caruia am suferit un traumatism cerebral si multiple leziuni.In timp ce conduceam regulamentar autoturismul de serviciu aflandu-ma in timpul si pe traseul ordonat de firma la care lucrez,am fost lovit din spate de un camion.Nu imi mai amintesc mare lucru ,decat ca am sunat un coleg apoi franturi cu niste politisti ce efectuau masuratori etc.Nu cunosc identitatea celui care m-a lovit si nici nr masinii.Am fost transportat la spital cu masina colegului(politistii au spus ca nu e nevoie de salvare-e normal?)unde dupa 8 ore de asteptare (pt ca nu am venit cu salvarea) mi s-au efectuat investigatiile necesare(radiografii,tomograf,etc)Problema e ca la politie stupoare mi s-a spus ca nu e niciun dosar in cauza,si tot ei m-au sfatuit ,,prieteneste'' sa nu scot certificat medico -legal si ca nu e nevoie nici de o plangere din partea mea.La serviciu de asemenea intampin serioase probleme fiind ,,sfatuit'' sa nu declar ca evenimentul este un accident de munca-eu cred ca este pentru ca am fost lovit in timp ce desfasuram activitati conforme cu fisa postului,aflandu-ma pe traseul si in timpul corespunzator de lucru.De la spital insa am fost sfatuit sa merg la politie sa depun plangere sa scot certificat medico-legal si sa anunt la serviciu evenimentul ca accident de munca.Mai mult este posibil ca desi asigurat fiind,anumite analize si investigatii ce mi s-au facut sa trebuiasca sa le platesc.Ce ma sfatuiti sa fac?Care sunt pasii de urmat pentru a urma toate caile legale posibile?Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
gabi_br.ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:00, 21 Noiembrie 2013
1. Fiind vorba despre autoturismul de serviciu iar accidentul s-a intamplat in timpul orelor de program ptr indeplinirea atributiunilor de serviciu este clar ca trebuie incadrat ca accident de munca. Sesizati ITM daca angajatorul nu vrea sa incadreze accidentul ca si accident de munca.
2. Depuneti plangere la politie impotriva autorului accidentului in termen de 2 luni de la cunoasterea identitatii acestuia si scoateti certificat medico-legal cu nr de zile de ingrijire medicala.
3. Ati fost tratat la spital ca o victima a unui accident rutier. Daca nu depuneti plangere la politie veti fi bun de plata pentru cheltuielile de spitalizare. Prin depunerea plangerii cheltuielile de spitalziare vor fi platite de catre asiguratorul RCA al celui vinovat de producerea accidentului.

Sfaturile "politistilor", lipsa ambulantei la locul accidentului in conditiile in care traumele au fost importante din ce relatati, neintocmirea dosarului penal, neimplicarea angajatorului, lasa loc la interpretari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare certificat medico legal vvaassiillee vvaassiillee Se poate contesta un certificat medico-legal a partii vatamate ca urmare a unei lovituri suferite la cap in timpul unui accident auto?Nu stiu care este ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala bertha37 bertha37 In urma cu 5 zile am produs un eveniment rutier, am lovit din spate o masina parcata, in fata acesteia aflandu-se o persoana care s-a constituit in victima a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - dosar penal nanum nanum am mare nevoie de sfaturile si indrumarile d-voastra... in urma cu cateva zile am produs un accident rutier din vina mea, intr-o intersectie in care trebuia ... (vezi toată discuția)