avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... paza materiala a lucrului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

paza materiala a lucrului

Sotul meu,este angajat ca sef de santier la o firma de constructii. In anul 2008 de pe santierul din Bucuresti unde se lucra in deplasare, s-au furat mai multe bunuri. Furtul a avut loc intr-o zi de duminica, cand atat angajatii cat si sotul meu se aflau acasa in Buzau. Societatea unde lucreaza avea un contract cu o firma de paza, care trebuia sa pazeasca santierul la sfarsit de saptamana. Mentionez ca firma de paza nu avea la vremea respectiva un plan de paza avizat de politie.
Cand a ajuns la santier, sotul meu impreuna cu sefii de echipa si cu paznicii au mers la politie si au raportat furtul diverselor scule. In acelasi timp a facut referat catre conducerea societatii prin care i-a anuntat despre evenimentele care au avut loc si despre obiectele de inventar care au fost furate. La cateva zile dupa acest eveniment, a constatat ca mai lipsea dintr-o baraca de scule un aparat cu o valoare de aproximativ 6.000 Euro, aparat care nu era pe inventarul lui, dar pe care il folosea ocazional pe santier. Cand a constatat si lipsa acestuia a anuntat verbal conducerea societatii, insa nu a facut-o si in scris, deoarece nu era pe inventarul lui.
Acum cateva zile, cand a dorit sa-si schimbe locul de munca, a fost acuzat ca si-ar fi insusit el acel aparat, si a fost amenintat ca dupa ce nu va mai fi angajatul lor, va trebui sa plateasca contravaloarea lui. In acest sens i-a fost ceruta o nota explicativa prin care sa justifice de ce nu a returnat aparatul. Mentionez ca pana sa doreasca sa-si schimbe locul de munca nu i-a fost ceruta o nota explicativasi nu stie daca societatea a primit un raspuns de la politie in legatura cu furtul care a avut loc in 2008.
Dumneavoastra considerati ca poate fi acuzat de disparitia lui, doar pentru faptul ca nu a constatat lipsa acestuia atunci cand a raportat si celelalte lipsuri, si ca nu a intocmit un referat special pentru acest aparat?

Alte discuții în legătură

Inventar scule firma cioky81 cioky81 Salut. Sper sa ma ajutati cu un sfat. Incerc sa fiu cat se poate de scurt.Am luat pe inventar niste truse si scule care mi-au fost furate in 2006.Azi am fost ... (vezi toată discuția)
Sancționarea disciplinarã/penalã a unui agent de securitate în aceastã situație andreimorovan andreimorovan Eu lucrez ca agent de securitate pentru o firmă privată de pază.În una din turele din servici am preluat fără a verifica bunurile din pază, bazându-mă ... (vezi toată discuția)
Acuzatie frut de la locul de munca nico18 nico18 Salut ! Tatal meu a fost acuzat ca a furat bunuri (scule) in valoare de 26.000 roni. Este agent de paza la un santier. Pe timpul turei lui au disparut ... (vezi toată discuția)