avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie frut de la locul de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie frut de la locul de munca

Salut !
Tatal meu a fost acuzat ca a furat bunuri (scule) in valoare de 26.000 roni. Este agent de paza la un santier. Pe timpul turei lui au disparut bunurile in cazua. Partea proasta este ca a fost baut. Patronul firmei cere banii respenctivi ca sa cumpere sculele care apartineau firmei constructoare. Acesta spune ca daca nu putem sa platim paguba (si nu putem), vom ajunge la proces, ne vom judeca, vom pierde si ne vor pune sechestru pe bunuri, iar el va face puscarie. Ce se poate face in situatia asta? Cum reusesc sa-l scap pe tatal meu de inchisoare si pe familia mea de datorii?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Gorjeanu George , Mediator 23:06, 31 Decembrie 2009
Buna seara. Patronul tatalui dvs. va trebui sa aduca si dovezi in privinta faptului ca tatal dvs. este autorul furtului. Simplul fapt ca acesta este agent de paza , nu poate conduce neaparat la concluzia ca este si autor al furtului.
Probabil ca patronul va depune plangere , iar plangerea este necesara , pentru a se efctua cercetari si a fi descoperit vinovatul. Faptul ca patronul pretinde tatalui dvs. sa plateasca , in lipsa unor dovezi clare ca el a furat ceva, nu isi gaseste justitficarea, iar el nu se poate substitui organelor de cercetare penala.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
* legally: Tatal userului a fost baut si nu batut.

Si prin fapta sa, adica neindeplinirea sarcinilor de serviciu, acel salariat a produs un prejudiciu unitatii angajatoare si in conformitate cu art 270 codul muncii se poate antrena raspunderea patrimoniala a salariatului.
In speta , salariatul nu poate sa fie acuzat de furt, daca nu se demonstreaza ca el este autorul furtului....
Rodica Ciobanu, Avocat
@2007_rozi, merci, am eliminat comentariul cu privire la bataie. ;) merci.
@ nico_18 , intr-adevar,pentru faptul ca a fost baut ( nu batut) , poate fi cercetat disciplinar si ii poate fi aplicata o sanctiune disciplinara.
In plus, asa cum spune colega mea, poate fi antrenata si o raspundere de ordin patrimonial, daca se va dovedi ca slariatul a actionat cu vinovatie ( fie si sub forma culpei).
ContSters47264, utilizator
Problema patronului este ca el trebuie sa aduca dovezi ca tatal dvs.este autorul presupusului furt.
Deci chiar daca va introduce plangere acesta va trebui sa isi dovedeasca sustinerile din aceasta.
Consumul de alcool din partea unui paznic(si nu numai,dar mai grav pentru un paznic,fiind pus sa pazeasca bunurile din aria sa de responsabilitate),in timpul serviciului(daca este dovedit),atrage dupa sine raspunderea disciplinara a salariatului(art.270 c.muncii)
Va multumesc pentru raspunsuri.
ce mi s-a parut ciudata este ca patronul nici nu ne-a aratat vreun act oficial prin care s-a stabilit paguba. Doar o hartie scrisa de mana cu sculele lipsa (presupun). Iar patronul firmei de paza, a oprit geanta tatului cu acte, salariu si tot ce mai avea acolo.Cand i-am cerut sa-i dea geanta, seful lui a refuzat, pe motiv ca este ca o tine ca un gaj. I-am zis ca in urma procesului verbal de constatare sa faca decizie de imputare unde sa spuna ca-i retine salariul si de ce. A refuzat, l-au apucat crizele. si i-a dat geanta cu salariu cu tot.
Am drepatate ca patronul nu avea voie sa faca asta?
va tin la curent !

Alte discuții în legătură

Desfacere cm pentru absente nemotivate tampau gabriela tampau gabriela Un salariat nu s-a prezentat la serviciu din data de 16.04.2015 . Am aflat ca a plecat in Germania ( nu a anuntat pe nimeni din firma ) . Cum procedez pentru ... (vezi toată discuția)
Obligatia de plata a agentului de paza pentru daunele cauzate de hoti Nebraksa Nebraksa Tatalui meu i s au furat in timpul serviciului bunuri in valoare de 200 de milioane RON avute in paza, nu stiu daca erau asigurate. Acestea erau intr un ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare. concediere salariat. inventarierea bunurile aflate pe subinventar. georgelgica georgelgica Un salariat a fost concediat disciplinar. Problema e ca acesta refuza sa-si faca lichidarea. Care este procedura inventarierii bunurilor aflate pe subinventar. ... (vezi toată discuția)