avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare -cumparare posibil atac in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare -cumparare posibil atac in instanta

la varsta de 16 ani o societate comerciala mi a vandut mie un imobil. singurul actionar era tatal meu.asta se intampla in 1996. la semnatura am fost asistat de mama mea . in 2007 mama mea a decedat.mai am un frate .intrebarea mea este daca tatal sau fratele ar putea sa atace contractul de vanzare -cumparare si daca ei ar avea calitate procesuala ? as vrea sa stiu daca acest imobil care eu l am dobandit de la o societate comerciala poate fi adus vre o data la masa succesorala?si dupa 16 ani totusi ar putea sa atace cu succes acest contract?
Cel mai recent răspuns: blue_lion , utilizator 00:34, 26 Iulie 2012
am uitat sa precizez ca societatea comerciala s a desfiintat in 2006 cu 0 -datorii
Nu. Actiunea in reductiune este prescriptibila in 3 ani d la decesul persoanei a carei mostenire se dezbate. In plus daca mama dvs nu avea calitatea de aociat in firma nici in acel termen nu se putea ataca acel contract.
nulitatea absoluta in cazul acestui act poate fi invocata oricand..evident, daca exista motive de nulitate absoluta:)
de catre cine sa fie ceruta nulitatea absoluta? are cineva calitate procesuala dintre tatal meu si frate? in ce calitate sa ceara tatal si fratele nulitate absoluta? (intreb si eu sa ma lamuresc) ;)
are ..chiar si eu/oricine... am calitate desi nu am interes:D

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare ContSters180412 ContSters180412 speta: societate comerciala reprezentata de de singurul ei asociat (popescu ion) vinde catre fiul lui popescu ion minor acesta fiind un imobil! fiul avand 16 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare-posibil atacabil in instanta?! blue_lion blue_lion in anul 1996 am cumparat un imobil de la o societate comerciala ( actionar unic tatal meu) eu avand 16 ani (am fost asistat de mama la semnatura).intre timp in ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare blue_lion blue_lion in 1996 am cumparat de la o societate comerciala un imobil! ( eu fiind minor avand 16 ani am fost asistat de mama la semnatura) societatea comerciala era a ... (vezi toată discuția)