avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare-posibil atacabil in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare-posibil atacabil in instanta?!

in anul 1996 am cumparat un imobil de la o societate comerciala ( actionar unic tatal meu) eu avand 16 ani (am fost asistat de mama la semnatura).intre timp in 2006 societatea comerciala s a inchis,cu datorii 0! in 2007 mama a decedat.intre anii 2002 -2008 eu am platit pretul real chiar foarte mare pe acel imobil parintilor mei bani pe care parintii i au redirectionat catre frate sa si cumpere un apartament! intrebarea este avand in vedere ca vanzatorul care mi a vandut mie a fost o societate comerciala ar putea fratele sau tatal sa mai atace acest act? sau dupa decesul tatalui ar mai avea fratele calitate procesuala?(TIN SA PRECIZEZ CA AM MAI POSTAT ACEASTA SPETA ! FAC LUCRUL ACESTA PETRU A CULEGE CAT MAI MULTE PARERI. SPER CA NU DERANJEZ PRIN INSISTENTA MEA .MULTUMESC DE INTELEGERE)
Cel mai recent răspuns: Stefania M , utilizator 08:43, 15 Februarie 2011
Daca la intocmirea actului de vanzare - cumparare au fost respectate conditiile de fond si de forma, actul este valabil.
Actul a fost incheiat intre dvs. si o societate comerciala, cu personalitate juridica si cu un patrimoniu distinct de al tatalui dvs. Daca ati respectat conditiile din contract si nu ati incalcat nici o clauza nu vad de ce ar fi atacabil in instanta acel contract de vanzare - cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare -cumparare posibil atac in instanta blue_lion blue_lion la varsta de 16 ani o societate comerciala mi a vandut mie un imobil. singurul actionar era tatal meu.asta se intampla in 1996. la semnatura am fost asistat ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare -cumparare blue_lion blue_lion am semnat la 16 ani si 3 luni un act de vanzare-cumparare cu o societate comerciala in 1996(de fapt a fost o donatie deghizata) societatea apartinand tatalui ... (vezi toată discuția)
Propietate ContSters139941 ContSters139941 am cumparat un imobil in 1996 de la o societate comerciala .actionar unic de la aceea societate era tatal meu.tranzactia s a facut prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)