Buna seara,
Azi,la pranz,un biciclist a fost oprit de politie si i s-au dezumflat rotile bicicletei,pe motiv ca nu purta vesta reflectorizanta. Ori,la pranz,chiar nu vad care ar fi logica purtarii unei astfel de veste reflectorizante.
Stie cineva daca este obligatorie purtarea vestei reflectorizante,ziua ? Unde scrie asa ceva ? Oare,a fost un abuz din partea politistului ?
Va multumesc.
hg1391
Art. 161. – (1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau mopede:
r) sa circule fara a purta îmbracaminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lasarea serii pâna în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusa;
probabil neputand sa-i ia boii de la bicicleta politistul a hotarat sa-i dezumfle rotile!
nu este prevazuta nicaieri o astfel de sanctiune si in mod clar a fost un abuz al politistului.
Va multumesc. In cazul acesta,cred ca ar fi trebuit ca biciclistul sa-i umfle putin nasul politistului.... asa,fara martori,fara explicatii,cu tupeu si simt de raspundere. Si apoi,sa dovedeasca dobitocul ca a fost batut,ca a fost un ultraj...
chiar daca politistul a savarsit un abuz acum nu trebuie chiar luat la "intrebari" fara martori. probabil a avut ceva de impartit cu respectivul biciclist si atunci a luat o decizie nelegala ptr care poate fi facuta o sesizare sefului politiei.
respectivul agent putea sa ii dea o amenda ptr alte nereguli daca dorea, de exemplu ptr lipsa ochilor de pisica sau a claxonului.
chiar daca legea prevede purtarea vestei reflectorizante in anumite conditii de multe ori chiar si in conditii de vizibilitate foarte buna vesta reflectorizanta poate salva viata unui om iar dupa parerea mea obligarea purtarea acesteia in orice conditii de vizibilitate de catre participantii la trafic care au aceasta obligatie ar fi binevenita.
Vesta reflectorizanta,este aproape inutila chiar noaptea,intrucat soferii ignora biciclistii oricum. Si eu circul cu bicicleta,dar nu am avut parte de asa ceva...ca vedeati la stirile Pro-Tv ce se intampla cu idiotul acela de politist ce se crede pe mosia masii. Tot fara martori...
in fiecare padure sunt si uscaturi. nu trebuie generalizat. sunt destui politisti care isi fac meseria cum trebuie si cred ca sunt mult mai multi decat cei care mai fac abuzuri.
cat despre vesta reflectorizanta parerea mea este ca este utila pentru biciclisti pentru ca ii face mai vizibili, si cum sunt politistii tot asa sunt si soferii. daca ii ignora pe biciclisti si ii accidenteaza raspund conform legii.