avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vesta reflectorizanta...ziua ???
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vesta reflectorizanta...ziua ???

Buna seara,
Azi,la pranz,un biciclist a fost oprit de politie si i s-au dezumflat rotile bicicletei,pe motiv ca nu purta vesta reflectorizanta. Ori,la pranz,chiar nu vad care ar fi logica purtarii unei astfel de veste reflectorizante.
Stie cineva daca este obligatorie purtarea vestei reflectorizante,ziua ? Unde scrie asa ceva ? Oare,a fost un abuz din partea politistului ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AdevarK , utilizator 14:25, 29 August 2020
Da,aveti dreptate. Multumesc.
Nu este adevarat...Pe orice bicilist bun+pe internet chestia cu vesta reflectoare este:Obtionala!!!Nu e fake!!!Daca vb frumos politistului si daca ii explici cum sta situatia te va lasa+repostezi pt amenda fara motiv...

cyan a scris:

hg1391
Art. 161. – (1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau mopede:
r) sa circule fara a purta îmbracaminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lasarea serii pâna în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusa;

probabil neputand sa-i ia boii de la bicicleta politistul a hotarat sa-i dezumfle rotile!
nu este prevazuta nicaieri o astfel de sanctiune si in mod clar a fost un abuz al politistului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatia cu bicicleta reluqqqqq reluqqqqq buna ziua am si eu o intrebare: in legatura cu circulatia bicicletelor pe drumuri publice exista cumva o anumita legislatie? Deoarece am inteles ca dacanu ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare corporala biciclist cmedith cmedith Buna seara, am o situatie in care sunt implicat: fiind ora 17:40 afara este intuneric, drum neiluminat, plecam de la lucru si la intersectia cu drumul ... (vezi toată discuția)
Mersul cu bicicleta Adina Estera Adina Estera Pentru a merge cu bicicleta , un copil de 14 ani are nevoie de insotitor ? (vezi toată discuția)