Ce poti face daca baca nu demareaza procedurile de executare a scrisorii de garantie bancara, nu efectueza plata sumei mentionate in scrisoare?
(cu mentiunea ca toate conditiile de forma prevzute de scrisoare pentru efectuarea platii sunt indeplinite)
banca a fost deja notificata, in repetate randuri.
Intrebarea mea este daca pot alege orice tip de actiune in instanta? (somatie, drept comun, insolventa)
Scrisoarea de garantie este titlu executoriu. Puneti in intarziere banca printr-o notificare prin intermediul executorului judecatoresc, solicitand executarea scrisorii de garantie bancara si ulterior formulati cerere de executare silita catre executorul judecatoresc.
Am folosit oarecum impropriu termenul de punere in intarziere, avand in vedere ca de jure, banca se afla pusa in intarziere in momentul in care dvs.ati formulat cerere de executare a scrisorii. Notificarea aceasta ar fi un gest de bunavointa....
O alta solutie pe care v-o recomand cu caldura este reclamatia catre BNR. Banca dvs. nu o sa mai stie ce sa faca sa va rezolve. Succesuri !!!
Executare girant
mihaichamp
Buna ziua
Am girat o verisoara care s-a imprumutat de la CAR cu suma de 2000 lei.
Dupa un an si ceva de zile am primit o instiintare de la un executor ... (vezi toată discuția)