avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... executare scrisoare de garantie bancara
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

executare scrisoare de garantie bancara

Ce poti face daca baca nu demareaza procedurile de executare a scrisorii de garantie bancara, nu efectueza plata sumei mentionate in scrisoare?
(cu mentiunea ca toate conditiile de forma prevzute de scrisoare pentru efectuarea platii sunt indeplinite)

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ginnyy , utilizator 17:03, 14 Ianuarie 2009
Buna ziua,
somati banca sa-si execute obligatia iar apoi ii chemati in judecata.

av. Boncu
se poate prin somatie de plata?OG 5/2001

Buna ziua,
in niciun caz nu este vorba despre acel tip de somatie.Este vorba despre o simpla notificare ( scrisoare).

av. Boncu
banca a fost deja notificata, in repetate randuri.
Intrebarea mea este daca pot alege orice tip de actiune in instanta? (somatie, drept comun, insolventa)
Scrisoarea de garantie este titlu executoriu. Puneti in intarziere banca printr-o notificare prin intermediul executorului judecatoresc, solicitand executarea scrisorii de garantie bancara si ulterior formulati cerere de executare silita catre executorul judecatoresc.
Am folosit oarecum impropriu termenul de punere in intarziere, avand in vedere ca de jure, banca se afla pusa in intarziere in momentul in care dvs.ati formulat cerere de executare a scrisorii. Notificarea aceasta ar fi un gest de bunavointa....
O alta solutie pe care v-o recomand cu caldura este reclamatia catre BNR. Banca dvs. nu o sa mai stie ce sa faca sa va rezolve. Succesuri !!!

Alte discuții în legătură

Problema cu o scrisoare de garantie bancara vlaika ionela florina vlaika ionela florina Va rog sa-mi dati un sfat! Reprezint o societate si am semnat un contract de vanzare cumparare de produse de constructie cu o firma din Spania. Acestia, ... (vezi toată discuția)
Executare girant mihaichamp mihaichamp Buna ziua Am girat o verisoara care s-a imprumutat de la CAR cu suma de 2000 lei. Dupa un an si ceva de zile am primit o instiintare de la un executor ... (vezi toată discuția)
Punere in intarziere - cum? zeropointzero zeropointzero din cate am citit eu pana acum, conform prevederilor codului de procedura civila: \"partea care cade in pretentii, va fi obligata, la cerere, sa plateasca ... (vezi toată discuția)