din cate am citit eu pana acum, conform prevederilor codului de procedura civila: "partea care cade in pretentii, va fi obligata, la cerere, sa plateasca cheltuielile de judecata".
dar
Art. 275 - Pârâtul care a recunoscut la prima zi de înfatisare pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, afara numai daca a fost pus în întârziere înainte de chemarea în judecata.
intrebarea mea este ce reprezinta punerea in intarziere? este un fel de notificare oficiala? si care este procedura? trebuie sa ma adresez instantei sau executorului judecatoresc?
punerea in intarziere este o notificare prin care solicitati debitorului dvs. sa-si indeplineasca obligatia restanta.
Spre exemplu solicitati contsructorului care a lasat neterminata o lucrare sa vina si sa o finalizeze.
Punerea in intarziere se poate realiza printr-o modalitate care sa va asigure dovada comunicarii si a continutului acelei comunicari. Ea poate fi realizata prin executorul judecatoresc, prin scrisoare cu valoare declarata sau alta formula de acest gen.
Nu are un continut prevazut de lege - este o comunicare obisnuita din care trebuie insa sa rezulte intentia dvs. de a pune capat pasivitatii debitorului dvs.
Daca este vorba de un litigiu comercial , punerea in intarziere se poate realiza si prin procedura concilierii amiabile prevazute de art 720^1 cod procedura civila.
Daca este vorba de un litigiu comercial , punerea in intarziere se poate realiza si prin procedura concilierii amiabile prevazute de art 720^1 cod procedura civila.
Este gresit ce spune Rozi. In comercial nu este nevoie de punere in intarziere. Partile sunt considerate de drept in intarziere.