avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... NOTIFICARE RAU PLATNICI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

NOTIFICARE RAU PLATNICI

Buna ziua !
Va rog sa aveti amabilitatea de a ma informa, cum se procedeaza in cazul in care firme cu care colaborez, au devenit rau platnice. As dori sa stiu care este modalitatea prin care se poate trimite NOTIFICARE acestor societati, ca fiind o prima avertizare. Exista posibilitatea de a face acest lucru doar cu stampila si semnatura administratorului firmei ? Care este cadrul legal ?
Va multumesc antcipat !
Daca doriti doar o avertizare a colaboratorilor rau platnici, si nu inceperea unei proceduri judiciare, este suficient sa le transmiteti o adresa intitulata notificare/somatie, semnata si stampilata de dvs, in care sa le puneti in vedere sa va plateasca sumele datorate, avertizandu-i ca in caz contrar ii veti actiona in judecata.
Dvs inteleg ca va interesati pentru o SC - deci fiind in domeniul comercial, cocontractantii dvs sunt de drept pusi in intarziere, nu este necesara o notificare suplimentara.
Daca doriti sa incepeti un proces in domeniul comercial, puteti intitula adresa respectiva convocare la conciliere directa, in temeiul art. 720 ind. 1 C.pr. civila. Termenul fixat pentru intalnirea intre reprezentantii societatilor nu poate fi mai mic de 15 zile de la primirea convocarii de catre debitor.
Buna ziua,

nu exista o formulare tip a acestor notificari. Le puteti trimite pur si simplu cu stampila si semnatura administratorului. Problemele apar atunci cand veti examina utilitatea acestui demers. Din exeprienta mea aceste notificari nu produc efecte decat in 3-5 % dintre cazuri.

av. Boncu
Daca aveti contracte incheiate si facturile exemplarul rosu sunt stampilate de beneficiar ceea mai rapida si mai putin constisitoare cale judecatoreasca, dupa intocmirea adresei pe care o adresati persoanei juridice rau platnice este somatia de plata.In cazul somatiei de plata nu necesita procedura notificarii.
Notificarea poate avea un rol de atentionare, punere in intarziere sau pur si simplu de amenintare (cu o repercursiune legala). Pentru a face un pas inainte, intocmiti notificarea respectand forma si termenele prevazute de art 720 indice 1 Cod. Proc. Civ. Asa impuscati doi iepuri dintr-un foc. Bineinteles semnatura administratorului si stampila societatii sunt indeajuns, preferabil ar fi sa va adresati unui avocat. Notificare expediati-o prin scrisoare cu confirmare de primire.Puteti opta si prin efectuarea notificarii prin intermediul unui executor judecatoresc-presupune costuri.
Forma procedurii concilierii directe 720 ind. 1 CPC o gasiti cred si pe acest site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la reconciliere lrcos lrcos contract intre mine ca beneficiar (persoana fizica) si o firma de constructii pt finisarea unei case. data la care trebuia sa se termine lucrarea a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor - neplata de factura adi6982 adi6982 Buna ziua, Indraznesc sa intreb aici deoarece nu cunosc foarte bine procedurile. Iata situatia: - detin societate comerciala SRL - in data de 17.07.2007 am ... (vezi toată discuția)