avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere emitere a ordonantei ce va contine somatia de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere emitere a ordonantei ce va contine somatia de plata

Am primit o citatie insotita de o actiune, de la un SRL partener caruia probabil nu i-am platit vreo factura, fara sa vreau. suma este infima, 2000 RON. Buba e ca actiunea este facuta de Urban si asociatii.

Ce este de facut? ei intemeiaza actiunea pe OG 5/2001 modificata, si cer emiterea ordonantei ce va contine somatia de plata reprezentand contravaloare facturi fiscale, si sa faca aplicarea art. 274 C.Pr.Civ.

Ce se poate intampla si cat poate cere Urban cheltuieli de judecata, doar asta ma sperie. Ca as fi platit imediat acele 2000 RON daca m-ar fi contactat SRL-ul.....

Data de infatisare este 26 martie maine ar trebui depusa intampinare (pe care nu o am si nu stiu sa o fac) o pot depune si direct la infatisare? Sa imi iau avocat? Sa platesc suma aceea si sa merg cu OP atasat la intampinare?

Ce sa fac?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mikyblue , utilizator 22:25, 18 August 2009
Platiti debitul si la prima zi de infatisare, recunoasteti pretentiile creditorului pe cale de intampinare, precizati ca le-ati achitat intre timp, facand dovada cu O.P. si solicitati aplicarea disp. art.275 C.proc.civ., respectiv solicitati sa nu fiti obligat la plata cheltuielilor de judecata, motivand si faptul ca nu ati fost pus in intarziere. Cererea urmeaza in aceste conditii sa fie respinsa (ca fiind ramasa fara obiect), inclusiv cheltuielile de judecata (cel putin asa prevede textul de lege invocat anterior).

Av. Cermak
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Puteti sa incercati sa va redactati si singur intampinarea dar platiti neaparat creanta si prezentati-va cu OP. In rest colega Cermak v-a raspuns de nota 11.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
Alex Chiciu, Avocat
Art. 275 Cod proc.civ. prevede ca paratul care a recunoscut la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, cu exceptia cazului in care a fost pus in intarziere inainte de chemarea in judecata.
In materie comerciala, debitorul este de drept in intarziere, astfel ca datoreaza cheltuieli de judecata chiar daca recunoaste datoria la prima zi de infatisare.

Parerea mea este ca raportat la temeiul de drept respectiv OG nr.5/2001, si nu la disp. art.43 C.com. care se refera la intarzierea de drept a debitorului (respectiv curgerea de drept a dobanzilor), precum si la procedura concilierii prevazuta de art.720 ind.1 C.proc. civ., care in speta nu a fost promovata, paratul nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata.
Pe de alta parte, potrivit art.274 (3)C.proc.civ., paratul ar putea solicita instantei micsorarea onorariului avocatului, potrivit cu cele prevazute in tabloul onorariilor minimale, ori de cate ori vor constata motivat ca sunt nepotrivit de mici sau de mari, fata de valoarea pricinii sau munca indeplinita de avocat.
Instanta va aprecia si va dispune in consecinta...

Av. Cermak
Fiti amabili va rog : si eu am o situatie similara doar ca suma este in jur de 18.000 ron (180 mil. lei vechi)-din chirie neplatita-(facturi emise), firma nu a mai mers (imobiliare) -am suspendat-o; dupa care la cateva luni mi-a venit citatie cu ordonanta de plata din partea creditorului-respectiv-firma care a mi-a inchiriat spatiul de birouri.
Problema este ca nu mai am posibilitatea de a plati; iar firma mea (debitoare) nu are in proprietate nimic.
Ce se poate intampla?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Interzicerea utilizarii unui semn similar cu marca. ordonanta presedintiala. cheltuieli de judecata. edipav edipav dragilor. am si eu o nelamurire de natura procedurala care nu ma lasa sa dorm. sa presupunem ca un titular X detine o marca care desemneaza produse Z. sa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata pentru pensia alimentara vasilescu simona vasilescu simona am o nelamurire in legatura cu procesul pentru stabilirea pensiei alimentare. vreau sa stiu daca exista posibilitatea sa trebuiasca sa platesc cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Am fost citat la judecatorie pentru neplata unei facturi de prestari servici! va rog ajutati-ma Magnum Magnum In decembrie am fost la un hotel la care am solicitat cazare , dar in urma actiunilor societatii pe care o detin si sunt administrator nu am putut achita ... (vezi toată discuția)